У якому форматі цьогоріч навчатимуться столичні школярі? Розповіли у КМВА

Альона Павлюк — 28 серпня, 14:42
У якому форматі цьогоріч навчатимуться столичні школярі? Розповіли у КМВА
Навчання у школах Києва буде в очному форматі – КМВА
Compassionate Eye Foundation/Robert Daly/OJO Images/Getty Images

Основною формою навчання у школах Києва буде очна. Інші формати застосовуватимуться лише в окремих випадках.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації після засідання Ради оборони міста.

"У підсумку було прийняте рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма. Але в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші форми, передбачені законодавством України.

Обов’язково при очній формі навчання має бути гарантована наявність укриттів", – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Також Рада оборони обговорила організацію щоденного контролю поліції за освітніми закладами та забезпечення їх незалежними джерелами живлення.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів мер столиці Віталій Кличко, навчальний рік у місцевих закладах освіти розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня 2025 року.

Загалом до 950 навчальних закладів підуть 372 тисячі учнів і вихованців. До садочків – майже 58 тисяч дітей. У школи – 281 тисяча.

"Всі освітні установи Києва коштом міського бюджету обладнані тривожними кнопками, перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет", – зауважив Кличко.

Нагадаємо, у Службі освітнього омбудсмена пропонують змінити підхід до планування тривалості навчального року – надати громадам можливість самостійно визначати його тривалість, але при цьому враховувати думки педагогів і батьків учнів.

Реклама:

Головне сьогодні