Не хотіла виправлятися: у Києві жінку повторно судитимуть за насильство над літньою матір’ю

Олена Барсукова — 5 березня, 15:00
Не хотіла виправлятися: у Києві жінку повторно судитимуть за насильство над літньою матір’ю
viperagp/DEPOSITPHOTOS

У Києві судитимуть жінку, яка вчиняла насильство над 74-річною матір’ю та не захотіла пройти програму для кривдників.

46-річна жінка часто приходила додому напідпитку, сварилася з матір’ю та била її, розповіла Київська міська прокуратура у коментарі "УП. Життя".

Суд оштрафував її та зобов’язав пройти корекційну програму, але вона умисно ухилилася від цього.

Оболонська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду новий обвинувальний акт. Тепер на жінку очікує більш жорстке покарання.

Суд вперше притягнув жінку до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над 74-річною матір’ю (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) ще у 2023 році.

"Донька жила з мамою. Періодично вона приходила додому нетвереза і в поганому настрої. Вона сварилася з матір'ю нецензурно, неодноразово застосовувала до неї фізичне насилля.

Мама зрештою звернулася до поліції. На доньку було накладено кілька штрафів і покладено зобов'язання пройти корекційну програму. Учасники цієї програми ходять в спеціальний центр, де працюють з психологами, які допомагають виправити поведінку", – розповіла речниця міської прокуратури Ірина Винокурова.

Однак кривдниця не виконала постанову суду. Тепер жінці загрожує арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

"Покарання в таких статтях направлено здебільшого не на те, щоб людину посадити чи ізолювати, а на те, щоб виправити насильницьку поведінку.

Корекційна програма мала б змінити поведінку жінку, але вона з невідомих причин відмовилась туди ходити", – додає Винокурова.

Реклама:

Головне сьогодні