У США підліток помер після челенджу з поїдання гострих чипсів: фахівці встановили причину

Анна Коваленко — 17 травня, 17:41
У США підліток помер після челенджу з поїдання гострих чипсів: фахівці встановили причину
До складу продукту входять гострі перці "Кароліна Ріпер" і "Нага Вайпер".
MediaNews Group/The Mercury News via Getty Images

У США медекспертиза встановила причину смерті 14-річного Гарріса Волоба, який помер після того, як узяв участь у челенджі. Хлопець з’їв шестиграмовий пекельно гострий чипс.

Про результати експертизи повідомила речниця Виконавчого офісу громадської безпеки Массачусетсу Елейн Дріскол, інформує MedicalXpress та The Washington Post.

Експерт встановив, що причиною смерті Гарріса стала зупинка серця після того, як підліток проковтнув їжу з великою концентрацією екстракту перцю чилі.

Звіт також показав, що призвести до смерті після поїдання гострих чипсів могла вроджена хворобу серця.

Гарріс Волоба зі штату Массачусетсу помер у вересні 2023 року після участі в челенджі під назвою "One Chip Challenge" (з англійської – "челендж одного чипса"). Кукурудзяна закуска у складі мала одні з найгостріших перців чилі у світі – "Кароліна Ріпер" і "Нага Вайпер". Пакування снеків із пекучими чипсами мало форму труни і малюнок черепа.

Хлопець знепритомнів у школі після того, як спробував чипси. Коли медичні працівники прибули на виклик, підліток уже не дихав.

"Гарріс був світлом, яке осяювало кімнату своєю присутністю та тонким шармом. Він був розумним, вигадливим і неймовірно талановитим хлопцем, який любив відеоігри та гру в баскетбол", – сказала сім’я підлітка на заході, організованому для збору коштів на його похорон.

Paqui – компанія, яка виготовляла снеки, припинила продаж продукту невдовзі після трагічного інциденту. Їхній представник Кім Меткалф заявив, що челендж був призначений лише для дорослих, а не дітей чи осіб, які мають чутливість до гострої їжі або проблеми із здоров’ям.

"Ми були й залишаємося глибоко засмученими смертю Гарріса Волоби та висловлюємо співчуття його родині та друзям", – сказав він.

Випадки гострої реакції на продукт фіксували і раніше.

У січні 2022 року троє учнів середньої школи в штаті Каліфорнія звернулися до відділення невідкладної допомоги після того, як з’їли чипси. Тоді перекус спричинив блювоту та важкість дихання.

У вересні того ж року троє учнів середньої школи штату Техас потрапили до лікарні після того, як зазнали "серйозної реакції" після вживання чипсів. Водночас у штаті Нью-Мексико близько 30 дітей мали подібні симптоми, зокрема проблеми із шлунково-кишковим трактом і подразнення шкіри та очей.

Раніше ми розповідали, як троє київських школярів отруїлися наркотичними речовинами після вживання шоколаду.

Реклама:

Головне сьогодні