Живе там постійно: що відомо про собаку, якого помітили на вершині піраміди в Єгипті

Анна Коваленко — 23 жовтня, 14:30
Живе там постійно: що відомо про собаку, якого помітили на вершині піраміди в Єгипті
За останні три роки волонтерам жодного разу не вдалося зловити Аполлона
Вікі Браун/American Cairo Animal Rescue Foundation

Єгипетський собака на прізвисько Аполлон, якого раніше зазняли на вершині піраміди Хефрена в Каїрі, живе там постійно разом із своєю родиною останні три роки.

Про це розповів співзасновник американської організації допомоги тваринам Cairo Animal Rescue Foundation Ібрагім Елбендарі, повідомляє The Washington Post.

За його словами Аполлон – один із близько восьми безпритульних собак зграї, яка проживає на вершині піраміди Хефрена.

Приблизно три роки тому мати тепер відомого собаки наважилася піднятися на вершину 130-метрової споруди, де привела на світ своїх дітей.

Ібрагім Елюендарі припускає, що таке місце тварина обрала неспроста. Ймовірно, собака вважала, що вершина піраміди достатньо захищена для того, щоб там вирощувати цуценят.

РЕКЛАМА:

Відтоді її нащадки зробили вершину піраміди своїм домом.

Безпритульні собаки поблизу пірамід
Jose A. Bernat Bacete/Getty Images
Собаки стоять біля єгипетських пірамід
Wirestock/Getty Images
Двоє собак на сходах піраміди
tmprtmpr/Getty Images

За словами зоозахисника, для нього було "шоком" уперше побачити, як тварини полюють на птахів на вершині піраміди Хефрена – другої за висотою споруди в комплексі.

На 130 метрах від поверхні землі родина Аполлона підкрадається до ворон і стрибає на десятки сантиметрів угору, щоб зловити їх.

Ібрагім Елюендарі вважає, що саме цим і займався Аполлон на відео, яке в жовтні вдалося зняти парапланеристом.

Волонтер каже, що собака так і не усвідомив своєї популярності. 21 жовтня Аполлон виглядав здоровим та щасливим, коли спустився з піраміди, аби поласувати їжею, яку йому принесли зоозахисники.

Родина Лайки не єдина в комплексі пірамід Гізи – поблизу стародавніх споруд проживають десятки безпритульних собак, які потребують допомоги волонтерів у лікуванні та харчуванні.

Зооволонтери також за можливості намагаються вакцинувати та стерилізувати тамтешніх собак, але за три роки їм досі не вдалося зловити Аполлона. Відчайдушний собака під час кожної такої спроби тікає назад на вершину піраміди.

Зоозахисники сподіваються, що популярне відео з Аполлоном може збільшити інтерес до проблеми безпритульних собак у Каїрі та переконати місцевих жителів та владу більше піклуватися про цих істот.

Нагадаємо, у жовтні в інтернеті поширили відео, на якому собака гавкає на вершині однієї з пірамід комплексу в Гізі. Через це тварину в соцмережах охрестили "цуценям Анубіса" – єгипетського бога підземного царства, якого зображують із головою собаки.

Реклама:

Головне сьогодні