У Запоріжжі до 1 вересня планують відкрити підземні школи – ОВА

Віра Шурмакевич — 19 лютого, 14:36
У Запоріжжі до 1 вересня планують відкрити підземні школи – ОВА
У Запоріжжі планують відкрити підземні школи
Facebook Івана Федорова

У Запоріжжі планують відкрити підземні школи, щоб наступного навчального року діти могли здобувати освіту в змішаному форматі.

Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв’ю для “Укрінформ”.

Причиною того, чому в змішаному форматі навчаються учні лише 12 шкіл Запоріжжя, Федоров назвав небажання чиновників організовувати навчання в укриттях.

За його словами, треба шукати рішення для здобуття безпечної освіти на території Запоріжжя.

Завдання просте: є скількись шкіл, скількись укриттів готових, є ті, які треба зробити, побудувати підземні школи. Чому Харків зміг, а Запоріжжя ні?” – сказав Федоров.

Він розповів, що у місті планують відкрити близько 50 шкіл. Цифра не остаточна – поступово кількість таких навчальних закладів будуть збільшувати.

Завдання одне: 1 вересня всі діти мають вийти в змішану систему освіти. Хто виїхав, продовжить онлайн.

Працюємо тепер над локаціями, дві чи три їх буде. Навіщо це? Бо ніхто не знає, скільки триватиме війна. Ми були в Гельсінках, були в укриттях – вони на досконалому стані. Там їх використовують як спортзали, як майданчики для навчання”, – зазначив високопосадовець.

Нагадаємо, першу підземну школу будують у Харкові. Її матимуть змогу відвідувати 450 дітей, якщо навчання відбуватиметься у дві зміни, то 900. Міський голова Ігор Терехов прогнозує, що навчання в ній почнеться вже в березні. Хоча раніше зазначав, що будівництво планують закінчити до нового року.

Реклама:

Головне сьогодні