В Україні зафіксували майже 300 фактів сексуального насильства з боку окупантів

Анна Коваленко — 15 травня, 19:35
В Україні зафіксували майже 300 фактів сексуального насильства з боку окупантів
Найбільше постраждали від сексуального насильства мешканці Херсонської, Донецької, Київської та Харківської областей.
Kseniya Ovchinnikova/Getty Images

Правоохоронні органи задокументували 292 випадки сексуального насильства, вчинених російськими окупантами в Україні від початку повномасштабної війни.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Уповноважений зазначив, що найбільше злочинів військові РФ, яких "не зупиняє ні вік, ні стать", вчинили на території Херсонської, Донецької, Київської та Харківської областей. Постраждали від дій окупантів українські діти, жінки та чоловіки.

"Наш пріоритет – допомога людині, а також співпраця з відповідними органами задля фіксування воєнних злочинів та збору доказів за міжнародними стандартами. Для України важливо, аби дії злочинця були доведені та покарані.

Ми маємо робити все, щоб захистити й полегшити страждання тих, для кого ця війна змінила життя на "до" і "після"", – написав Уповноважений.

ВІДЕО ДНЯ

У січні цього року Національна поліція України повідомила, що розслідує 77 випадків сексуальних злочинів проти українців. Однак реальна статистика таких злочинів може бути значно гіршою.

Згідно з доповіддю Комісії ООН із розслідування воєнних злочинів, на Херсонщині російські солдати ґвалтували та вчиняли сексуальне насильство над жінками віком від 19-ти до 83-х років.

Нагадаємо, українці, які постраждали від сексуального насильства з боку окупантів, можуть отримати одноразову грошову допомогу.

Реклама:

Головне сьогодні