"Відчутна потреба в спеціалістах": в Україні запровадили інтернатуру з судово-медичної експертизи

Анна Коваленко — 31 травня, 17:04
Відчутна потреба в спеціалістах: в Україні запровадили інтернатуру з судово-медичної експертизи
Наразі відкрили 44 вакансії для інтернів спеціальності "Судово-медична експертиза"
Vladimir Borovic/Getty Images

У 2024 році Міністерство охорони здоров’я запровадило нову спеціальність для післядипломної підготовки випускників медичних вишів.

Раніше, аби стати судмедекспертом, лікарі мали пройти інтернатуру за спеціальністю "Патологічна анатомія" і додатково вивчати судово-медичну експертизу.

Однак тепер випускники медичних вишів мають можливість відразу вивчати бажану галузь на інтернатурі, розповідають у МОЗ.

Навчання за спеціальністю "Судово-медична експертиза" триватиме два роки. У МОЗ стверджують, що програма підготовки фахівців включає:

  • міжнародні стандарти;
  • сучасні методи експертиз;
  • документальне оформлення;
  • роботу з високоточним обладнанням.

У міністерстві додають, що для інтернів спеціальність "Судово-медична експертиза" уже відкрито 44 вакансії.

ВІДЕО ДНЯ

За словами заступника міністра Ігоря Кузіна, в умовах повномасштабної війни зросло навантаження на судово-медичних експертів. Особливо відчутна потреба в якісних спеціалістах у прифронтових регіонах.

"Підготовка інтернів із судово-медичної експертизи – важливий компонент реорганізації галузі. Вони навчатимуться проводити специфічні лабораторні дослідження.

Практичне навчання відбуватиметься на базі лабораторій бюро судмедекспертизи, які переходять у сферу управління МОЗ та дооснащуються сучасним обладнанням", – зазначив посадовець.

Нагадаємо, після обурення студентів Міністерство охорони здоров’я змінило правила вступу до інтернатури. Тепер більшість студентів, які навчалися на бюджетній формі, не зможуть відмовитися від державного розподілу.

Реклама:

Головне сьогодні