Поліція та волонтери врятували 13 тварин з прикордоння на Харківщині

Віра Шурмакевич — 6 червня, 15:19
Поліція та волонтери врятували 13 тварин з прикордоння на Харківщині
З Харківської області волонтери вивезли 13 тварин
Національна поліція Харківщини

З притулку у селі Черкаські Тишки Липецької територіальної громади Харківщини, що потерпає від обстрілів, поліцейські та зооволонтери врятували 13 тварин.

Про це повідомила поліція Харківської області.

У коментарі для "УП. Життя" волонтер Animals 911 Ukraine та кінолог Роберт Саргсян розповів, що вдалося вивезти 6 котів та 7 собак. У цьому їм допомагав помічник начальника ГУНП в Харківській області Володимир Марков.

"У селі Черкаські Тишки постійні обстріли, тож тварини потребували допомоги. Разом з волонтерами ми вирушили туди та евакуювали пухнастиків", – зазначив пан Роберт.

Врятованих собак та котів доправили у відносно безпечний регіон Харківської області. Наразі вони в притулках.

"На щастя, у них немає серйозних проблем зі здоров’ям чи травм. Однак ми їм забезпечили належний догляд та ветдопомогу. Також зробили щеплення від сказу", – розповів зооволонтер.

Згодом чотирилапим шукатимуть нові домівки, адже це – найкраще місце для собаки чи кота.

"У нас є спеціальні групи у соцмережах та ціла команда людей, які займаються прилаштуванням врятованих тварин у нові родини. Там викладають оголошення та фото собак та котів та шукають їм власників", – пояснив Роберт Саргсян.

Ситуація у Липецькій громаді вкрай важка, каже зоозахисник.

"Через часті обстріли не працюють ветклініки, магазини, немає лікарів, дуже мало людей. Тварини страждають. Тим, хто залишився, ми передали ветеринарні препарати та корм", – зауважив пан Роберт.

Загалом від початку повномасштабної війни організація з порятунку тварин Animals 911 Ukraine евакуювала понад 2000 тваринок.

"Ми їх не тільки вивозимо, а ще й доглядаємо, вакцинуємо, чіпуємо та проводимо стерилізацію. Щодня ми докладаємо максимум зусиль, щоб кожен хвостик був задоволений та щасливий", – наголосив рятівник тварин.

Кожен охочий може долучитися до допомоги тваринам та тим, хто їх рятує за посиланням.

Раніше ми розповідали, як війна вплинула на життя тварин та зоозахист в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні