На посадовців "ОХМАТДИТу" завели справу

— 31 січня 2017, 13:45

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти посадовців, які причетні до нецільового використання коштів, виділених на будівництво "ОХМАТДИТу".

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Наразі вирішується питання щодо притягнення винних держслужбовців, керівників підрядних організацій та інших причетних осіб до відповідальності", – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, що з 26 січня 2017 року протягом 30 календарних днів триває відкритий конкурс на посаду головного лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАДИТ.

26 січня Печерський райсуд Києва зняв арешт з 59,8 мільйона гривень, які були на рахунку ДП "Укрмедпроектбуд" та незаконно використовувалися у грудні 2015 року підрядниками будівництва дитячої лікарні.

Разом із тим, генпрокурор Юрій Луценко 27 січня заявив, що ГПУ розслідує справу про нецільове використання у 2015 році майже 60 млн грн керівництвом ДП "Укрмедпроектбуд" при будівництві ОХМАДИТу.

Раніше повідомлялося, що добудова ОХМАТДИТу подорожчала на 13 мільйонів гривень.

Крім того, уряд погодив безперервне фінансування будівництва ОХМАДИТу.

Новий механізм фінансування передбачає повне використання всіх бюджетних коштів з Програми будівництва 2016 року без будь-яких втрат зі зміною бюджетного року та особистий нагляд міністрів за виконанням етапів будівництва.

Будівництво нового корпусу ОХМАДИТу розпочалося ще у 2011 році, проте тривалий час проект лишався замороженим.

Протягом 2012-2014 років чиновники та підприємці розікрали більше 9 мільйонів гривень на закупівлі обладнання та добудові лікарні.

Грандіозне відкриття будівництва вартістю майже 200 мільйонів гривень у 2012-му так і лишилося картинкою в пресі.

Реклама:

Головне сьогодні