Португалія перемогла на Євробаченні-2017. Підсумки фіналу конкурсу

— 14 травня 2017, 00:00

Євробачення-2017 у Києві завершилося перемогою представника Португалії Сальвадора Собрала із неймовірним результатом у 758 балів.

Цьогоріч Португалія уперше в історії здобула перемогу у пісенному конкурсі.

Пісню для Сальвадора "Amar Pelos Dois" написала його сестра Луїза, тож на біс вони виконали переможну композицію разом.

Готуючись до фіналу Євробачення представник Португалії встиг заспівати в одному із Київських барів.

Крім того, стало відомо, що Сальвадор потребує операції на серці й шукає донора.

Друге місце за підсумками глядацього голосування та суми балів журі, посів представник Болгарії Крістіан Костов із 615 балами.

У день другого відбору стало відомо, що у 2014 році він виступав в окупованому Криму на День захисту дітей.

СБУ спільно із Держприкордонною службою повідомили, що не мали підстав не пустити Костова в Україну, оскільки на момент виступу він був неповнолітнім, а українське законодавство щодо окупованого півострова вступило в силу лише наприкінці 2014 року.

Пізніше Костов дав інтерв’ю, у якому розповів, що чимшвидше хоче повернутися до Москви та в разі перемоги на конкурсі розбити кришталевий мікрофон, головний трофей Євробачення, і записати це на відео.

Третє місце отримав колектив із Молдови "Sunstroke Project".

Представник України на Євробаченні-2017, гурт O.Torvald у фіналі здобув 36 балів і посів 24 місце.

У першу п'ятірку також увішли Бельгія та Швеція.

До фіналу пісенного конкурсу потрапили 26 представників різних країн. По 10 виконавців подарував фінальній частині Євробачення кожен із півфіналів, які відбулися 9 та 11 травня.

У першому півфіналі Євробачення перемогли такі музиканти: Sunstroke Project (Молдова), Dihaj (Азербайджан), Демі (Греція), Робін Бенгтссон (Швеція), Сальвадор Собрал (Португалія), Кашя Moш (Польща), Артсвік (Вірменія), Ісая (Австралія), Ховіг (Кіпр) та Бланш (Бельгія).

[L]Із другого півфіналу на останній етап музичного конкурсу пройшли: Крістіан Костов (Болгарія), Naviband (Білорусь), Жак Худек (Хорватія), Джосі Папай (Угорщина), Аня (Данія), ІМRІ (Ізраїль), Ілінка та Алекс (Румунія), JOWST (Норвегія), OG3NE (Нідерладни) та Натан Трент (Австрія).

Автоматично до фіналу потрапив O.Torvald на правах господаря цьогорічного пісенного змагання та представники країн "Великої п’ятірки"Люсі Джонс (Велика Британія), Франческо Габані (Італія), Манель Наварро (Іспанія), Альма (Франція) та Левіна (Німеччина).

Також повідомлялося, що співачка Свала, яка представляє Ісландію на Євробаченні, порушила правила поводження із прапором країни під час церемонії відкриття конкурсу у Києві і може бути оштрафована або сісти за ґрати за це.

Реклама:

Головне сьогодні