"Оскар" тепер вручатимуть за новими правилами: більше жінок, ЛГБТ та рас

Катерина Хорощак — 9 вересня 2020, 10:14

Американська кіноакадемія представила нові стандарти, яким повинні відповідати кінострічки для номінації в категорії "Найкращий фільм" премії "Оскар".

Про це йдеться на сайті кінопремії.

Їх розробили заохотити розмаїття і справедливе представництво на екрані і за його межами, щоб краще відображати різноманітність аудиторії, що йде в кіно, повідомляють організатори.

Всього представлено 4 стандарти із підпунктами. Серед них:

  • один з акторів першого або другого плану повинен належати до недостатньо представленої расової або етнічної групи: бути темношкірим, азіатом, латиноамериканцем, жителем Близького Сходу або представником іншої етнічної групи;
  • щонайменше 30% акторського складу на другорядних ролях повинні бути від щонайменше двох недостатньо представлених груп: жінок, етнічних представників чи представників раси (окрім європеоїдної), ЛГБТ-спільноти або людей з інвалідністю;
  • основна тема чи сюжетна лінія картини повинна стосуватися недостатньо представлених груп;
  • на керівних та інших посадах повинні бути кілька представників недостатньо представлених груп; принаймні 30% знімальної групи мають складати представники недостатньо представлених груп.

До недостатньо представлених належать входять жінки, люди інших рас, окрім європеоїдної, члени ЛГБТ-спільноти люди або люди з інвалідністю.

Нові правила стануть обов’язковими з 96-ї церемонії у 2024 році - щоб отримати номінацію, фільм повинен відповідати щонайменше двом з чотирьох стандартів.

Вас також може зацікавити:

Як український фільм "Анна" буде змагатися за "Оскар". Інтерв'ю з продюсером Ольгою Бесхмельниціною

"Оскар" можуть перенести, хоч він аж у лютому 2021 року

Як голосують за "Оскар", та чи має там місце необ'єктивність

"Оскар 2020": тріумф "Паразитів" та інші переможці й нагороди

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні