З "ковідного" фонду дали 100 млн на патріотичні серіали. Це заплановано ще з літа – Ткаченко

Катерина Хорощак — 29 жовтня 2020, 13:58

Кабінет міністрів дозволив використовувати 100 млн гривень бюджетних коштів з Фонду боротьби з COVID-19 для виробництва патріотичних серіалів.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

"100 млн грн на проведення конкурсу заплановано ще з літа в рамках 1 млрд грн інституційної підтримки сфери культури. Тобто мова не йде про нові чи додаткові кошти", - зазначив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко.

1 млрд грн у коронавірусному фонді передбачений саме на культуру, повідомили "Українській правді. Життя" в міністерстві.

Це кошти на Український культурний фонд, Український інститут книги, Держкіно, на ремонтно-комунальну підтримку закладів культури і, зокрема, 100 млн на патріотичні серіали.

На думку Ткаченка, це важливо, бо:

  • Це спрощує телевізнийкам роботу над проектами за рахунок державного фінансування.
  • Робота потрібна усім, а дуже складний час для кіноіндустрії нікуди не минув. Особливо для людей, які працюють у сфері, і через довготривалу відсутність системних зйомок просто живуть у стані простою.
  • Потрібно продовжувати розвивати український телевізійний продукт, залучаючи до цього талановитих митців. З українськими акторами та про українські наративи. Тримаємо це у фокусі, бо популяризація ринку вітчизняного контенту особливо важлива для безпеки в інформаційному просторі.
Фото: maxxyustas/Depositphotos

"Згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, кошти мають бути використані до кінця поточного року.

Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)", - розповіли у міністерстві.

Міністерство вже оголосило про початок конкурсного відбору проєктів.

Вас також може зацікавити:

Комедія Зеленського – найприбутковіша. Топ успішних українських фільмів, які знімали держкоштом

Серіали жовтня-2020: "Дес", "Третій день", продовження "Злочинець. Британія" та ще 4 новинки

Ткаченко розповів, що буде з бюджетом на культуру на 2021 рік

"Ми сильні тим, що у нас є люди, які розмовляють російською. Сильні, тим, що різні". Інтерв'ю з міністром Олександром Ткаченком

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні