Мінкульт втратив ще одну заступницю міністра – в чому причина

Ганна Щокань — 22 серпня 2023, 14:55

Міністерство культури і інформаційної політики України, котре нещодавно позбулось міністра Олександра Ткаченка, а на позиції очільника якого нині лишився перший заступник Ткаченка – Ростислав Карандєєв, продовжує втрачати кадри.

Услід за заступницею міністра Галиною Григоренко, яка в коментарі УП.Життя повідомила, що йде з посади через кадрові зміни в Міністерстві та має думку, що поза держсектором буде більш корисною, – із МКІП йде заступниця міністра Катерина Чуєва.

У розлогому дописі в соцмережах Катерина зауважила, що прийняла рішення позаминулого тижня і заздалегідь написала заяву на звільнення, розраховуючи, що офіційно попрощається зі МКІП у День археолога, 15 серпня. Проте погодження затягнулось.

Рішення звільнитись Катерина пояснює змінами у МКІП, що відбувались протягом останніх місяців, і загалом специфіку роботи в міністерстві.

"Мені було складно прийняти існуючу архітектуру державного управління та способи прийняття рішень у цій системі. Ззовні ситуація виглядала інакше і мушу сказати, що мої уявлення були доволі ідеалістичними. Великі обсяги операційних задач, термінових доручень та паперів також не давали зосередитися на тому, що я вважала пріоритетами. З часом розходження мого бачення з тими задачами, які доводилося виконувати, та з позицією деяких важливих членів колективу стали критичними", – написала Катерина Чуєва.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: "Дерадянізація театрів і опер – домашня робота для їх керівників": заступниця міністра культури Галина Григоренко

Катерина пояснила, що певний час концентрувалась на питаннях, де від Міністерства залежали безпосередньо безпека та збереженість об’єктів культурної спадщини.

"Тримала потреба продовжувати евакуацію, пріоритезувати питання спадщини на урядовому рівні та постійний зв’язок з колегами, інституціями та міжнародними партнерами, для яких комунікація з міністерством, зокрема, у питаннях надання допомоги, була важливою", – написала Катерина Чуєва, подякувавши всім, хто допомагав і ініціював ефективні зміни в роботі МКІП.

На запитання УП.Життя, чи має вже Катерина Чуєва певні плани на майбутнє – і чи не збирається повернутись до музейної сфери, вона зауважила, що зараз не має точного плану дій, але хотіла би повернутись до дослідницької праці в полі мистецтва.

"Чесно кажучи, почуваюся виснаженою і поки не маю конкретного плану. Звісно, я була би щаслива бодай почасти повернутися до досліджень, які постійно відкладала через управлінську роботу останніми роками", – сказала Катерина Чуєва.

До роботи на топ-політичних посадах Катерина була Генеральною директоркою Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (2018–2021) та займалась науковою роботою. За авторства Чуєвої вийшли понад 40 наукових та науково-популярних публікацій, вона працювала як кураторка музейних виставок, конференцій та семінарів.

Читайте також: Помилки міністра Ткаченка. Або яке Міністерство культури нам не потрібне

Реклама:

Головне сьогодні