"Думками навиворіт 2" став найкасовішим фільмом в історії Pixar

Марія Кабацій — 11 липня, 13:22
Думками навиворіт 2 став найкасовішим фільмом в історії Pixar
Кадр з фільму "Думками навиворіт 2"

Повнометражна анімація "Думками навиворіт 2" стала найкасовішим фільмом за всю історію студії Pixar.

Станом на 10 липня родинний мультфільм заробив 1,25 мільярда доларів у світовому прокаті і таким чином обійшов попереднього рекордсмена – анімацію "Суперсімейка 2", яка заробила 1,24 мільярда доларів, пише Variety.

Сиквел про емоційне життя дівчинки-підлітка заробив у американському прокаті 543,5 мільйона доларів, а за межами США – 708 мільйонів доларів. Як розповіли УП.Культура в компанії "Кіноманія", яка є українським прокатником мультфільму, за результатами останнього вікенду "Думками навиворіт 2" заробив в українських кінотеатрах 96,28 мільйонів гривень (2,36 мільйонів доларів).

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, "Думкам навиворіт 2" вдалося посісти четверте місце серед найкасовіших анімаційних фільмів усіх часів. Перша трійка цього рейтингу має такий вигляд: 3 місце – "Крижане серце" від Walt Disney Animation Studios ($1,29 млрд), 2 місце – "Брати Супер Маріо в кіно" від Illumination та Universal ($1,36 млрд) та 1 місце – "Крижане серце 2" від Walt Disney Animation Studios ($1,45 млрд).

Прокат мультфільму "Думками навиворіт 2" ще триває, тож він ще продовжить підніматися в чартах, б'ючи інші рекорди.

Раніше анімація "Думками навиворіт 2" здобула титул найкасовішого фільму 2024 року, обійшовши стрічку "Дюна: Частина друга" режисера Дені Вільнева.

Також приблизно за три тижні прокату друга частина популярного мультфільму про емоції зібрала в прокаті понад 1 мільярд доларів. Це зробило його першим фільмом після "Барбі", якому це вдалося.

"Думками навиворіт 2" – продовження популярного мультфільму від Disney та Pixar. Перша частина вийшла у 2015 році. Режисером другої частини є Келсі Манн.

Події другої частини відбуваються через рік після першого фільму. Головна героїня Райлі відсвяткувала свій 13-й день народження та готується до старшої школи. Її емоції Радість, Сум, Страх, Гнів та Відраза знайшли нову частину розуму Райлі – Самосвідомість.

Також емоції зустрічають Тривожність та її чотирьох товаришів Заздрість, Хандру, Конфуз та Ностальгію. "Старі" та "нові" емоції влаштовують справжню битву за Райлі.

Реклама:

Головне сьогодні