PinchukArtCentre повернули вкрадену роботу

Марія Кабацій — 19 червня, 14:20
PinchukArtCentre повернули вкрадену роботу
PinchukArtCentre

Центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre повернули твір мистецтва, який цими вихідними вкрали з однієї з виставок, які там проходять.

Про це інституція повідомила у своєму Facebook.

"Ми раді повідомити, що викрадена художня робота поточної виставки повернута PinchukArtCentre. Інформацію про це передано до поліції. Наразі правоохоронці вирішуватимуть подальшу долю правопорушника", – зазначили там.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому в PinchukArtCentre відмовилися повідомити УП.Культура деталі викрадення та повернення роботи. Також не називають імені митця, чию роботу на кілька днів поцупили з експозиції.

Раніше центр сучасного мистецтва повідомив про викрадення роботи та, оскільки обличчя зловмисника зафіксували камери спостереження, закликав повернути її протягом двох днів.

Наразі в PinchukArtCentre проходять одразу чотири виставки: "Олександр Ройтбурд. Теорема влади", колективна експозиція творів митців з України, США, Бельгії, Мексики, Туреччини, Данії та Індії "Я з тобою", Ukrainian Paradise про ключові образи, лозунги та символи, які сьогодні ідеалізують в українському суспільстві, та "Непідвладне" з роботами двох художніх угруповань, що діяли в Одесі на межі 2010–2020-х років: галереї NOCH та об'єднання в просторі колишнього судноремонтного заводу (СРЗ-2).

Реклама:

Головне сьогодні