Терміновий внесок: США нададуть кошти на друк дитячих книжок в Україні

Анастасія Большакова — 25 червня, 14:57
Терміновий внесок: США нададуть кошти на друк дитячих книжок в Україні
Підручниками зможуть забезпечити 12 тисяч шкіл.
Книжковий Арсенал

Володимир Зеленський розповів, що Сполучені Штати Америки виділять фінансування для термінового друку дитячої літератури та шкільних підручників. Про це він повідомив у своєму зверненні, 24 червня.

"Також хочу сьогодні подякувати Сполученим Штатам за нове рішення на підтримку наших людей. Вчасне гуманітарне рішення – Америка виділяє фінансування на терміновий друк книжок для дітей в Україні", – зазначив Зеленський.

За його словами, на виділену допомогу вдасться надрукувати 3 мільйони примірників. Зокрема, це підручники, які планують підготувати до початку шкільного року.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє книжкове видання "Читомо", рішення про надання коштів вже опублікували на сайті Білого Дому. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван наголошує, що підручники направлять у 12 тисяч українських шкіл. Він також додав, що це підтримка українського книговидання після атаки на "Фактор-Друк".

"Харківські друкарні виробляють значну частку всіх книжок України, у тому числі й підручників для українських дітей. Атакувавши ці друкарні, Росія нанесла удар по українській системі освіти. Ми не дозволимо росії досягти успіху", – йдеться у зверненні.

Підтримка книговидання в Україні

Внаслідок російського ракетного удару 23 травня по друкарні "Фактор-Друк" в Харкові було знищено 50 тисяч книг, а потужності видавничого ринку зазнали ризику скорочення майже на 40%. Після цієї новини охочі українці почали пропонувати підтримку видавництвам, які друкувались в цій поліграфії: збирати донати, купувати книжки та поширювати інформацію про знищення.

Знищені книжки пізніше представили на Книжковому Арсеналі, саме до якого готували нові видавничі партії. На одній з панельних дискусій фестивалю повідомили, що американський мільярдер Говард Баффет та його фонд допоможуть відновити обладнання та книгодрук знищеній росіянами харківській друкарні. Крім того, нададуть гранти для видавців та друкарень.

Реклама:

Головне сьогодні