Перший за вісім років. Океан Ельзи випустив альбом "Той день"

Марія Кабацій — 20 вересня, 10:30
Перший за вісім років. Океан Ельзи випустив альбом Той день
Обкладинка альбому "Той день"

Український рок-гурт Океан Ельзи випустив новий альбом "Той день". Це перша платівка колективу за останні вісім років їхньої творчості.

Стежте за найважливішими подіями української культури в Telegram i WhatsApp!

"Той день" став десятим студійним альбомом ОЕ. До нього увійшли 12 нових композицій. Це і пісня "Мукачево", кліп на яку гурт представив днями, а також "Шіле", "Кольорові вежі", "Без образ", "Пісня пісень" та інші.

"Цей альбом асоціюється у мене з пробудженням. З поверненням до себе після тривалих пошуків. Альбом недарма багато в чому схожий на ранню творчість гурту – він легкий, надихаючий і справжній", – прокоментував нову платівку ОЕ лідер гурту Святослав Вакарчук.

ВІДЕО ДНЯ

Як і в пісні "Мукачево", на обкладинці альбому також є відсилка до рідного міста Вакарчука. На ньому зображена стилізована квітка сакури, що є символом пробудження життя.

Як ОЕ повідомляв раніше, альбом "Той день" присвячений 30-річчю створення гурту. Його колектив святкує 12 жовтня.

Відомо, що паралельно з новим україномовним альбомом гурт працював над першим в своїй кар'єрі альбомом англійською. Його анонсував на початку цього року Вакарчук. Раніше дата його виходу була невідома, тепер у профілі ОЕ в соцмережах з'явилася інформація, що він матиме назву Lighthouse та вийде 11 жовтня.

У березні цього року, в день однієї з найбільших російських атак на українські міста, гурт випустив першу пісню з цього альбому – Voices Are Rising.

Реклама:

Головне сьогодні