Як з'ясувати, чи готові ви кинути курити. ВІДЕО

— 19 грудня 2018, 12:03

Щороку від куріння помирають 7 мільйонів людей. Сигарети називають повільними вбивцями – через невеликі кількості отруйних речовин у їхньому складі.

Сигаретний дим містить понад 4 тис. компонентів.

Серед них – чадний газ, нікотин та його похідні, смолу, котінін, полоній, кадмій, поліциклічні ароматичні вуглеводи та інші сполуки, багато з яких є канцерогенами.

Уляна Супрун, очільниця МОЗ, на своїй сторінці у Facebook розповіла, як перевірити свою готовність відмовитися від цигарок.

Міністерка порадила скористатися українським сервісом "Я кидаю курити".

На сайті є тести на готовність кинути курити, на фізичну залежність від нікотину та причини залежності.

Курінням ви шкодите не лише собі, а й своїм близьким та оточуючим. Фото Depositphotos/Wavebreakmedia

Супрун нагадала, що днями виповнюється 6 років з дня набуття чинності законів, які забороняють куріння у людних місцях — кафе, барах, ресторанах і на робочому місці.

Вона зауважила, диму й справді стало менше, але українці продовжують мимоволі стають пасивними курцями на вулиці, в під’їздах, на зупинках та навіть вдома, якщо курить хтось із близьких.

Вдихати тютюновий дим без куріння може здаватися не так страшно, особливо тим, хто курить та вважає, що бере весь "удар" на себе.

Натомість з 7-ми мільйонів людей, які щорічно гинуть від тютюну, 890 тисяч не курять!

У дорослих, які не курять самі, але вдихають тютюновий дим, він викликає серйозні серцево-судинні та респіраторні захворювання, зокрема, ішемічну хворобу серця та рак легень. А у немовлят він може викликати раптову смерть.

Небезпечним є не лише сигаретний дим — електронні сигарети та пристрої з технологією "heat-not-burn" не є безпечною альтернативою.

Найкраще рішення — тільки кинути курити.

Вас також може зацікавити:

6 органів, які ви вбиваєте курінням сигарет

Чи може вбити крапля нікотину? Яка шкода насправді причаїлася в сигареті

Що небезпечніше: кальян чи сигарети? Пояснює МОЗ

Реклама:

Головне сьогодні