Міряти температуру подорожуючим в пошуках коронавірусу неефективно – ВООЗ

Катерина Хорощак — 2 березня 2020, 13:09

Вимірювати температуру в пасажирів при в'їзді чи виїзді в країну, щоб виявити коронавірус, витратно і неефектино.

Про це Всесвітня організація охорони здоров'я зявила в рекомендаціях про міжнародні поїздки в зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Набагато ефективніше надавати рекомендації мандрівникам про те, як можна уникнути зараження. Фото: digitalr/Depositphotos

"Один тільки температурний скринінг при виїзді або в'їзді не є ефективним способом запобігти поширенню інфекції між країнами.

В інфікованих людей може бути інкубаційний період, можуть не проявлятися симптоми на ранніх стадіях захворювання або людина може прийняти жарознижуюче і приховати симптоми.

Крім того, такі заходи вимагають значних інвестицій, що може принести мало користі", – повідомляють в організації.

У ВООЗ стверджують, що набагато ефективніше надавати рекомендації мандрівникам про те, як можна уникнути зараження, а також збирати декларації про стан здоров'я на в'їзді в країну з контактною інформацією мандрівників, щоб оцінити ризики і відстежити їхні можливі контакти.

Вас також може зацікавити:

Як коронавірус впливає на тіло людини. Розповідають вчені

Що роблять, щоб коронавірусу не було в Україні, та чому евакуація й обсервація відбулись саме так: інтерв’ю Зоряни Скалецької

Чого боїться коронавірус? Розповідають у МОЗ

Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, небезпека, лікування

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні