По аналізи до хворих з підозрою на COVID-19 приїздитимуть мобільні бригади – МОЗ

Ситнік Ольга — 27 березня 2020, 10:35

Мобільні бригади центральних районних лікарень будуть приїздити до хворих з підозрою на коронавірус, щоб робити забір матеріалів для проведення аналізів.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 27 березня.

Він розповів, що "дано доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатись із водія і медичних працівників".

Мобільні бригади мають розвантажити "швидкі"

При цьому уточнив, що ці бригади будуть приїздити "на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також медичних працівників".

"Ця бригада має приїжджати додому до людей, у яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії, – пояснив головний санітарний лікар.

Це зменшить і мобільність людей, які відчувають і мають симптоми коронавірусної хвороби, і це зменшить необхідність відвідувати чи сімейного лікаря, чи інші заклади охорони здоров’я, для того щоб здати аналіз".

Ляшко запевнив, що найближчим часом буде повідомлено всі контактні телефони, а також оприлюднять алгоритм, як це все буде працювати.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я розповідав, що до складу таких мобільних бригад планують залучати студентів-медиків, а саме "студентів 5-6 курсів, а також інтернів".

Також він зазначав, що видка" робитиме експрес-тести на коронавірус, але в екстрених випадках.

Під час брифінгу 27 березня Ляшко ще раз нагадав, що спершу при появі симптомів варто звертатися до свого сімейного лікаря.

Вас також може зацікавити:

Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, заходи в Україні

Що робити, якщо ви запідозрили у себе коронавірус. Алгоритм дій

Діти теж можуть важко хворіти на COVID-19 – ВООЗ

"Чужих бабусь і дідусів не буває": як допомогти літнім людям під час карантину

Що треба знати про тести на коронавірус: як їх роблять, за яких умов і чи можна зробити самостійно

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні