Україна готова до проведення вакцинації проти COVID-19 – Степанов 

Дарія Поперечна — 30 грудня 2020, 10:16

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що Україна готова до проведення вакцинації проти COVID-19.

Про це він повідомив на брифінгу 30 грудня.

"Я можу сказати, що Україна готова до проведення вакцинації по всіх етапах, незалежно від виду вакцини, яку ми отримаємо", – додав Степанов.

Крім того, міністр зазначив, що найближчим часом планується підписання договорів на постачання вакцини з компаніями-виробниками.

Очільник МОЗ Максим Степанов

"Думаю, що незабаром ми вже повідомимо про підписання безпосередньо договорів з компаніями виробниками, з якими ми ведемо перемовини понад 4 місяці.

Основна річ, на якій ми наполягаємо – це терміни постачання, для нас дуже важливо якомога швидше отримати ці вакцини", – пояснив очільник МОЗ.

Степанов також зазначив, що вакцинація буде проводитися безпосередньо в регіонах, але важливо, щоб вона проходила швидко та оперативно.

За його словами, вакцинальна кампанія проти COVID-19 не повинна втручатися та зупиняти інші програми імунізації населення.

"Залучені фахівці та пункти щеплень повинні бути створені та залучені додатково саме для потреб COVID-19", – додав міністр.

Вас також може зацікавити:

У МОЗ планують створити мобільні бригади та пункти для щеплень від COVID-19

Що краще для тривалого імунітету: перехворіти COVID-19 чи отримати вакцину?

Хто в Україні першим отримає щеплення проти COVID-19. У МОЗ назвали 9 груп

Що відомо про склад вакцини проти COVID-19: технологія, яка передає генетичний код

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні