МОЗ дозволило робити COVID-щеплення дітям від 12 років

Яна Осадча — 30 липня 2021, 13:07

В Україні дозволено використовувати препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech для вакцинації від COVID-19 дітей віком від 12 років.

Рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо можливості вакцинації дітей були затверджені Міністерством охорони здоров’я України, повідомляють у відомстві.

Були враховані наукові дослідження, рекомендації ВООЗ та відповідні зміни до інструкції вакцини.

Вакцинувати дитину препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech, можна, якщо вона має високі ризики важкого перебігу ускладнень після хвороби на COVID-19.

А також, коли дитині необхідно потрапити в країну, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Фото belchonock/Depositphotos

Мова йде про такі випадки:

  • якщо родина виїжджає за кордон;
  • дитина виїжджає на навчання;
  • дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів.

Також дозволено робити вакцинацію дитині, яка приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років звертаються до педіатра або сімейного лікаря дитини.

Нагадаємо, керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександр Заїка повідомив, що в Україні під час п’ятої хвилі вакцинації дозволять щепити проти коронавірусу деяких дітей при виїзді за кордон, за умови, якщо вони матимуть відповідні рекомендації лікарів.

Вас також може зацікавити:

Де можна попередньо записатися на щеплення проти COVID-19 та якою вакциною. Перелік

Дві дози вакцин Pfizer або AstraZeneca виявилися ефективними проти штаму "Дельта" – дослідження

COVID-вакцина Pfizer стала доступною для всіх охочих у центрах масової вакцинації – МОЗ

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні