Вчені довели неефективність препарату, який використовувався для лікування COVID-19

Яна Осадча — 19 жовтня 2021, 15:41

Клінічне дослідження показало, що лікування пневмонії при COVID-19 препаратом Інтерферон бета-1а – неефективне, крім того, призводить до розвитку побічних реакцій.

Дослідження, результати якого були опубліковані в журналі The Lancet Respiratory Medicine, проводилося з серпня по грудень 2020 року.

Ефект лікування пацієнтів, госпіталізованих із пневмонією при COVID-19, імуномодулятором Інтерферон бета-1а разом з іншим противірусним лікарським засобом Ремдезивіром ні чим не відрізнявся від ефекту, отриманого від одного Ремдезивіру та плацебо.

Крім того, у підгрупи пацієнтів, яким був потрібен кисень з високим потоком, Інтерферон бета-1а викликав велику кількість побічних ефектів та гірші наслідки.

Фото JEGAS_RA/Depositphotos

Інтерферон бета-1а в Україні використовують для лікування хворих на розсіяний склероз.

"Інтерферон бета-1a має ту ж амінокислотну послідовність, що і природний білок бета-інтерферон (який належить до класу інтерферонів 1 типу). Інфіковані клітини, зазвичай, виробляють інтерферони типу 1, щоб допомогти імунній системі боротися з патогенами, особливо з вірусами", пишуть на сайті Національного інституту здоров'я США.

На сайті зазначають, що Інтерферон бета має як противірусні, так і протизапальні властивості.

Попередньо лабораторні дослідження показали, що нормальна реакція на інтерферон 1 типу пригнічується після зараження вірусом SARS-CoV-2, що викликає COVID-19.

Раніше компанія британська компанія Synairgen провела дослідження, які свідчили, що введення білка інтерферон бета в легені хворих на COVID-19 на 79% зменшує вірогідність виникнення ускладнень, які потребуватимуть вентиляції легень.

Вас також може зацікавити:

На лікування пацієнтів з COVID-19 восени потрібно додатково 5-10 млрд гривень – НСЗУ

Науковці опублікували нові дані щодо ефективності COVID-вакцини AstraZeneca

Вагітні жінки з COVID-19 мають вищий ризик ускладнень унаслідок хвороби – МОЗ

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні