Зеленський підписав закони про спрощення проходження військовими лікарських комісій та оформлення документів

Яна Осадча — 26 травня 2023, 11:50

Президент України Володимир Зеленський підписав два закони, які мають спростити проходження військовослужбовцями лікарських комісій і отримання медичних документів.

Йдеться про законопроєкти №9154 та №9158. Один з них розширяє перелік медичних закладів, де військові зможуть проходити комісії. Другий має сприяти удосконаленню питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час воєнного стану.

Згідно із законопроєктом №9154, військово-лікарські комісії (ВЛК) можуть створюватися при державних та комунальних закладах охорони здоров'я. Раніше такі комісії були лише при установах охорони здоров'я Міноборони, СБУ та інших військових формувань, а також Державної служби захисту інформації.

Законопроєкт №9158 стосується оформлення військовослужбовцям довідки про обставини поранення, контузії чи каліцтва як за результатами проведення відповідного розслідування, так і без нього.

Володимир Зеленський підписав два закони,

які мають спростити проходження військовослужбовцями лікарських комісій і отримання медичних документів

Також він має на меті удосконалення процесу оформлення та направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.

Завданням законопроєкту є спрощення процедури реалізації висновків військово-лікарської комісії про надання відпустки для лікування у зв'язку з хворобою та про непридатність до військової служби.

Обидва закони набирають чинності наступного дня після опублікування їхнього тексту у парламентській газеті "Голос України".

Нагадаємо, в Україні до кінця травня військово-лікарські комісії в усіх шпиталях України мають перейти на електронні черги.

Читайте також: Електронну чергу для проходження ВЛК запустили ще у восьми містах України

Реклама:

Головне сьогодні