Спалах дитячої пневмонії у Китаї: ВООЗ заявила, що ситуація не така важка, як під час пандемії COVID-19

Ірина Бура — 27 листопада 2023, 11:23

Спалах респіраторних захворювань, який наразі переживає Китай, не такий високий, як під час пандемії COVID-19.

Про це заявила виконуюча обов'язки директора Департаменту готовності та профілактики епідемій та пандемії Всесвітньої організації здоров'я Марія Ван Керкхове і наголосила, що жодних незвичайних або нових патогенів у зв’язку зі зростанням дитячої захворюваності на пневмонію не виявлено, пише Reuters.

Керкхове каже, що зростання респіраторних захворювань, ймовірно, зумовлене циркуляцією патогенів. Також зростання захворюваності може бути пов'язане зі зняттям обмежень щодо COVID-19.

"Пік респіраторних захворювань, який є зараз, не такий високий, як був у 2018-2019 роках. Також немає ознаки появи нового патогену", – наголосила Ван Керкхове.

Фото: kool99/gettyimages

Представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю Мі Фен заявив, що сплеск гострих респіраторних захворювань пов'язаний з одночасною циркуляцією кількох видів патогенів, основним з яких є грип.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я надіслала офіційний запит до Китаю щодо зростання респіраторних захворювань і зареєстрованих кластерів (осередків) пневмонії у дітей.

Китайські органи охорони здоров'я стверджували, що не виявили жодних незвичайних або нових патогенів у зв’язку зі зростанням дитячої захворюваності на пневмонію.

Читайте також: "Спалах гепатиту А: що треба знати про симптоми, ускладнення та вакцинацію"

Реклама:

Головне сьогодні