Тест

У Польщі пропонують платити тисячу доларів за дитину, народжену після зґвалтування

Таку пропозицію під час обговорення у сеймовій комісії висунув депутат Пьотр Ущинскі, повідомляє Європейська правда, посилаючись на видання "Gazeta Wyborcza".

Депутат висловив побажання, щоб відповідну поправку внесли до проекту.

Більшість депутатів не висловлювалися щодо цієї пропозиції. Лише представниця опозиційної "Громадянської платформи" Магдалена Кохан не змогла приховати обурення:

"Пропозиція доповнити закон нормою про вагітність від зґвалтування підіймає мої найдалекосяжніші занепокоєння і тривоги. Думаю, таким чином можна уявити сценарій, коли зґвалтована батьком дівчинка народить за 4 тисячі злотих. Це жахлива перспектива".

Нагадаємо, що раніше Польщу сколихнула хвиля масових протестів проти законодавчої заборони абортів. Страйкарі оголосили про свій спротив законодавству щодо абортів, оскільки Польський сейм відправив на доопрацювання проект закону про цілковиту заборону переривання вагітності, відкинувши пропозицію лібералізації дозволів на аборти.

Після страйків уряд Польщі вніс зміни до закону про аборти.

"Я хочу заспокоїти тих, хто побоюється, що в Польщі будуть повністю заборонені аборти. Звичайно, не буде заборонено аборт, коли жінка стане жертвою згвалтування або якщо її життя знаходитиметься в небезпеці, чи якщо це зашкодить її здоров'ю", – сказав міністр науки і вищої освіти Польщі Ярослав Говін.