Суд поновив Амосову на посаді ректорки медвишу Богомольця

— 20 вересня 2018, 14:19

Київський Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.

Скан відповідного рішення суду виклали на Facebook-сторінці медвишу.

"У рішенні суду написано, що я ректор з 17 квітня 2018 року.

Я усвідомлюю, що скоро, можливо, і завтра, під тією чи іншою підставою мене знову звільнять або незаконно відсторонять. І я абсолютно розумію, що це не є кінцем цієї історії, але я знову буду відстоювати свої права у судах. Але те, що відбулося зараз, для нашої команди є святом", – зазначила Амосова у коментарі УП. Життя.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно рішення суду, Катерину Амосову мають поновити на посаді ректора негайно. Крім того, МОЗ має відшкодувати Амосовій 1000 гривень за моральну шкоду.

МОЗ назвало рішення суду сумнівним і готує апеляційну скаргу.

Раніше у інтерв'ю УП.Життя Катерина Амосова розповіла, що має намір повернутися до роботи.

Нагадаємо, 20 лютого Катерину Амосову відсторонило від посади МОЗ на час службової перевірки.

Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.

Катерина Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

Деталі про ці перипетії можна почитати за лінком.

25 лютого на підтримку ректора Катерини Амосової оголосили безстроковий страйк, який через 2 дні після початку припинився.

[L]Амосова оскаржила своє відсторонення у суді. І 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив ректорку на посаді до початку розгляду її позову до МОЗ по суті.

Однак 6 березня вже іншим наказом Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило Амосову.

30 березня комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою.

16 квітня Катерину Амосову звільнили з посади.

Реклама:

Головне сьогодні