Суд поновив Амосову на посаді ректорки медвишу Богомольця

— 20 вересня 2018, 14:19

Київський Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.

Скан відповідного рішення суду виклали на Facebook-сторінці медвишу.

"У рішенні суду написано, що я ректор з 17 квітня 2018 року.

Я усвідомлюю, що скоро, можливо, і завтра, під тією чи іншою підставою мене знову звільнять або незаконно відсторонять. І я абсолютно розумію, що це не є кінцем цієї історії, але я знову буду відстоювати свої права у судах. Але те, що відбулося зараз, для нашої команди є святом", – зазначила Амосова у коментарі УП. Життя.

Згідно рішення суду, Катерину Амосову мають поновити на посаді ректора негайно. Крім того, МОЗ має відшкодувати Амосовій 1000 гривень за моральну шкоду.

МОЗ назвало рішення суду сумнівним і готує апеляційну скаргу.

Раніше у інтерв'ю УП.Життя Катерина Амосова розповіла, що має намір повернутися до роботи.

Нагадаємо, 20 лютого Катерину Амосову відсторонило від посади МОЗ на час службової перевірки.

Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.

Катерина Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

Деталі про ці перипетії можна почитати за лінком.

25 лютого на підтримку ректора Катерини Амосової оголосили безстроковий страйк, який через 2 дні після початку припинився.

[L]Амосова оскаржила своє відсторонення у суді. І 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив ректорку на посаді до початку розгляду її позову до МОЗ по суті.

Однак 6 березня вже іншим наказом Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило Амосову.

30 березня комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою.

16 квітня Катерину Амосову звільнили з посади.

Реклама:

Головне сьогодні