У МОН розповіли, коли буде відома дата відкриття дитсадків

Катерина Хорощак — 15 травня 2020, 11:09

Кабінет міністрів України 20 травня вирішить, коли дитсадки в кожному регіоні відновлять роботу.

Про це повідомила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє Interfax.

Очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій

"Рішення буде приймати уряд України з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Зараз це питання обговорюється, готуємо так званий коронавірусний протокол, щоб забезпечити безпеку як дітей, так і вихователів", розповіла Мандзій.

За її словами, МОН зараз готує методичні рекомендації щодо забезпечення безпеки в дошкільних дитячих установах.

"Необхідно підготувати самі установи.

Там повинні бути і антисептики, і інші засоби. Ми розуміємо, що не зможемо збільшити площі закладів дошкільної освіти, але ми зможемо впорядкувати процеси", пояснила очільниця МОН.

Мандзій зазначила, що нові правила роботи дитсадків в Україні можуть бути готові вже в наступний понеділок, а методичні рекомендації з щодо безпеки в дитсадках враховують практику європейських країн.

Вас також може зацікавити:

Про дистанційне навчання, закінчення навчального року, фінансування та плани: інтерв’ю з очільницею МОН Любомирою Мандзій

Що робити з дітьми під час карантину: ресурси і поради

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні