Як діти в інших країнах повертаються до шкіл і дитсадків. ФОТО

Катерина Хорощак — 15 травня 2020, 13:20

До кінця цього навчального року діти в українські школи уже не повернуться.

Поки що не відомо, як навчання буде виглядати з вересня.

Motherly зібрало приклади, як діти в інших країнах повертаються до навчальних закладів.

Фото: @Ben_Nelms. Діти у Ванкувері

Франція

Після нещодавнього відновлення дошкільного навчання у Франції журналіст Лайонел Топ опублікував у Твіттері фотографії уроків у французькому місті Туркуен.

На світлинах діти, які дотримуються дистанції і граються самі.

Фото: @lioneltop

Ванкувер

У канадській провінції Британська Колумбія деякі школи відкриті для дітей працівників, які борються з COVID-19.

Сандра-Лінн Шортолл, керівниця навчального відділу в шкільному окрузі Західного Ванкувера, розповідає, що діти, які раніше ходили в різні школи і не знали один одного, миттєво подружилися.

Діти часто миють руки і граються на безпечній відстані. Вони поважають правила, встановлені вчителями для забезпечення їхньої безпеки.

Фото: @Ben_Nelms

Китай

У Китаї діти повернулися в школу ще минулого місяця, і для найменших створили кумедні головні убори і костюми, щоб допомогти триматися на відстані один від одного.

Данія

Данія була першою країною в Європі, яка відкрила початкові школи практикуючи погодинні графіки миття рук і соціальне дистанціювання.

"Більшість дітей непогано пораються з цим і пам'ятають про простір. Але вони забувають", - каже Дом Махер, голова міжнародного відділу школи Святого Йосипа у Роскілле на датському острові Зеландія.

Вас також може зацікавити:

У МОН розповіли, коли буде відома дата відкриття дитсадків

Дитсадок дистанційно: що робити батькам, якщо вихователі зникли з радарів

Про дистанційне навчання, закінчення навчального року, фінансування та плани: інтерв’ю з очільницею МОН Любомирою Мандзій

Що робити з дітьми під час карантину: ресурси і поради

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні