Київ ухвалив рішення про необов'язкове складання ЗНО – Кличко

Дарія Поперечна — 12 червня 2020, 13:30

Випускники столиці, які не планують цьогоріч вступати до вищих навчальних закладів, можуть не проходити зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко на своїй сторінці у соцмережі.

"Місто ухвалило рішення про необов`язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України.

Підкреслю, столична влада має право ухвалювати таке рішення.

І керуємося ми виключно тим, що піклуємося про здоров`я та безпеку наших дітей та освітян. Бо епідеміологічна ситуація складна.

І це повинні зрозуміти і в Міністерстві освіти", – зазначає Віталій Кличко.

Міський голова Віталі Кличко

Варто ввідмітити, що таке рішення суперечить позицій Міністерства освіти та науки, оскільки учні отримують атестат про закінчення школи на основі державної підсумкової атестації та річного оцінювання.

У відомстві пояснюють, що ні міністерство, ні місцеві органи виконавчої влади не можуть звільняти учнів від державної підсумкової атестації, що відбувається у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

У міністерстві зазначили, що наказ Департаменту освіти і науки Києва щодо необов'язкового проходження ЗНО не підлягає виконанню.

При цьому у МОН активно готуються до проведення тестування

За підрахунками на проходження основної сесії ЗНО зареєструвалось 379 493 учасників.

Такі результати повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час брифінгу 12 червня.

Зі свого боку Віталій Кличко вважає рішення правильним, зважаючи на складні умови.

"Я переконаний, щоб не ризикувати і не наражати на небезпеку випускників, рішення про необов'язковість складання ЗНО – виважене і правильне", – додав міський голова.

Кличко додав, що на пробне тестування допустять лише тих учнів, які мають негативні результати тести полімеразної ланцюгової реакції.

"До пробного ЗНО, що відбудеться 15 та 17 червня, із цих учнів будуть допущені тільки ті, в яких ПЛР-тест буде негативний.

Тестування проведуть цієї неділі. Зроблять його й іншим контактним особам", – зазначив він.

Вас також може зацікавити:

Як проходитиме ЗНО-2020: за яких умов впустять з температурою 37,3°C, як сидітимуть учасники та як пити воду в масках

ЗНО цього року пропонують здавати не всім – Кличко

Вступ-2020: дати, нові умови, прогнози університетів щодо прийому та поселення в гуртожитки

Школа життя: як дистанційне навчання та уроки по телевізору виявили, що в Україні немає освіти

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні