Жінки vs вимоги суспільства: чесні спостереження художниці. КОМІКС

Катерина Хорощак — 22 листопада 2020, 10:30

Лейні Молнар створює чесні комікси, які розповідають про життя і ролі жінок в суспільстві і те, як суспільство їх сприймає.

"Я вважаю, що тиск на жінок виходить як і з боку жіночого ком'юніті, так і ззовні, чи то від сім'ї, ЗМІ або чоловіків", - розповідає художниця BoredPanda.

Неймовірно складно виправдати всі їхні очікування і досягти всього того, що суспільство вимагає від нас, каже Молнар.

"Материнство, але також амбітність, сила, але також чутливість, збереження молодості і свіжості, але водночас прийняття процесу старіння. Я могла би продовжувати й продовжувати, але ми всі так втомилися від цього", - додає художниця.

Ось декілька коміксів, які ілюструють спостереження Лейні Молнар.

Впливова жінка/Впливова жінка

"Настав 2020 рік. Чи можемо ми вже перестати говорити жінці, як їй одягатися?

Те, як ми одягаємося, відображає нашу особистість, настрій, переконання і зони комфорту, а не наші моральні принципи", - вважає художниця.

Моє тіло в 20 років, коли я їм макмафіни на сніданок/ Моє тіло в 30, коли я їм чайну ложку йогурту на сніданок

"Ця ілюстрація не має нічого спільного з харчуванням, дієтами і тренуваннями, я знаю, що це складна проблема, яка має способи вирішення, але це не робить старіння менш жорстоким. Але в будь-якому випадку, обидва тіла прекрасні, і вони гідні любові і турботи", - розповідає художниця.

Молнар завжди була прихильницею розмов на стигматизовані теми.

"Ідея почати малювати про вразливість, яка насправді є нашою найбільшою силою, прийшла мені в голову. Я думаю, що нам, жінкам, потрібно триматися разом, щоб зламати бар'єри", - розповідає художниця.

"Життя, яке я була змушена хотіти / Життя, яке я дійсно хочу"

"Мені був потрібен час, щоб зрозуміти, що люди, які чекають щастя від усього, що можна відібрати у них в будь-який момент, знаходяться найдалі від нього.

До гарних речей і вражень так легко звикнути, але проблема в тому, що їх ніколи не буває достатньо, бо завжди є більше, новіше і цікавіше, і завжди є люди, які домагаються більше, ніж ви.

Якщо ви формуєте свої цінності на речах, якими володієте, то, зрештою, вони будуть панувати над вами.

"Ідеальне" життя, яке нам продають в соціальних мережах, - це сумне життя, повне відволікаючих чинників і невирішених травм. Оцінюйте хороші речі такими, якими вони є. Пам'ятайте, що це просто речі. По-справжньому великі речі в житті до біса прості", - ромірковує художниця.

Що жінці потрібно в житті / Також що жінці потрібно в житті
Коли не все гаразд / Коли не все гаразд
Моя мама в 31 / Я в 31

Життєвий вибір не варіюється від неправильного до правильного, виходячи з очікувань суспільства, вважає Молнар.

"За останні 30 років світ перевернувся з ніг на голову - Інтернет, соціальні мережі, додатки для знайомств, віддалена робота, стартапи, глобалізація виховали покоління жінок, чий пріоритет не шлюб або діти.

Ми "пропащі хлопці" за тридцять, половина наших друзів купують будинки і створюють сім'ї, а інша половина все ще вчиться, щоб краще себе зрозуміти.

Незважаючи на те, як ви вирішите жити своє життя, незважаючи на те, що вирішує життя за вас, ставтеся до всіх інших з повагою і співчуттям", - каже Молнар.

Так багато з вас запитали мене про мої ранішні б'юті процедури / Насправді ніхто

"Йти проти течії, коли справа доходить до соціальних стандартів, і водночас бути щасливими і задоволеними, може позбавити людей почуття контролю над цими стандартами", - розповідає художниця.

Мольнар каже, що співчуває цим людям, але твердо переконана, що прийшов час нормалізувати вибір жінок, якими б вони не були.

30+ - це вік, коли в тебе водночас можуть з'являтися зморшки і прищі
"Я б хотіла виглядати так"
Зреалізована і повноцінна жінка / Також зреалізована і повноцінна жінка

Вас також може зацікавити:

Краса потребує жертв: які б'юті-процедури робили жінки у минулому столітті. ФОТО

Через війну та труднощі: 11 світлин про те, коли жінка здатна на все

5 причин, чому жінки не можуть досягти оргазму, і що з цим робити

Як відрізняється жіноче тіло в Instagram від реальності. ФОТО

Оргазм у жінок: пози, як розпізнати, як довести її до оргазму

Груди, пеніси і вульви: 100 фото проти сорому

Хто ви у сексі? Знайдіть себе серед 11 типів

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні