Мова ненависті та ображання колег: у Драгоманова перевірили лекції викладачки, яка потрапила у мовний скандал

Дарія Поперечна — 18 лютого 2021, 10:56

У онлайн-лекціях викладачки Євгенії Більченко, яка назвала закон про мову "опухлим лімфовузлом у хворому тілі американської колонії", знайшли низку порушень.

Зокрема, комісія виявила використання мови ненависті, образи на адресу колег та порушення законів України, повідомляє Укрінформ.

Аналіз матеріалів, які Більчено використовувала під час дистанційного навчання, проводила робоча група Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

В університеті кажуть, що знайшли у лекціях викладачки помилки, які "ставлять під сумнів володіння професоркою необхідними для викладання знаннями".

Члени робочої групи зафіксували порушення кількох законів України: "Про вищу освіту", "Про освіту", "Про забезпечення функціонування української мови як державної" та статуту університету.

Зазначається, що частина лекцій, які професорка прочитала студентам і оприлюднила на YouTube-каналі, були російською мовою.

Євгенія Більченко. Фото взято зі сторіни у Facebook.

"Також виявлено факти словесного паплюження колег-культурологів, образи гідності колег та ідейних опонентів, використання мови ненависті професором Більченко під час лекцій для студентів бакалаврату та магістратури", – додають в університеті.

Після перевірки лекцій Більченко, робоча група порекомендувала ректору створити комісію для аналізу всіх напрямів роботи кафедри культурології та філософської антропології.

До нової комісії пропонують залучити незалежних фахівців, які не працюють в університеті.

Поки роботи Більченко не проаналізують незалежні експерти, декану факультету філософії та суспільствознавства Івану Дроботу рекомендують також тимчасово відсторонити її від виконання посадових обов'язків.

Зазначається, що Євгенію Більченко відсторонили від викладання ще 1 лютого.

Нагадаємо, що викладачка Євгенія Більченко у своїх дописах у соцмережі назвала Україну "американською колонією", а себе – представницею "російської цивілізації".

Такі заяви викладачки викликали обурення в соцмережі, а частина студентів та викладачів висловилась за звільнення Більченко.

Вас також може зацікавити:

Львіський викладач, який показував студентам картинки з порно, більше не зможе навчати за цією "методикою"

Викладачку, яка назвала закон про мову "опухлим лімфовузлом", відсторонили від викладання

На російську мову в школах Києва багато скаржаться – мовний омбудсмен

На уроках – українською, а на перерві – російською. У школах трапився мовний парадокс

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні