Троє японських політиків "завагітніли", щоб відчути складність робочих буднів жінок

— 13 квітня 2021, 09:00

Троє японських законодавців одягли на себе семикілограмові жакети з великим животом.

Таким чином чоловіки хотіли на власному прикладі зрозуміти усю складність робочих буднів вагітних жінок.

Ініціювала такий експеримент керівниця Молодіжного підрозділу Ліберально-демократичної партії Карен Макісіма 8 квітня. Про це пише японське видання The Mainichi.

Представниця партії, політикиня Такако Судзукі уточнює, що згідно з умовами експерименту, три члени законодавчого органу країни – Палати представників – Масанобу Огура, Норікадзу Сузукі і Такасі Фудзівара, мали два дні ходити у важкій жилетці.

Фото: MASANOBU OGURA

Політики повинні були в ній спати, ходити на роботу, купувати все необхідне у магазині та займатися хатніми справами.

"Я зрозумів, що такі буденні рухи, як встати та сісти, даються важко", – поділився враженнями Огура після того, як одягнув семикілограмовий жилет.

Після 24-годинного експерименту чиновники зізналися, що додаткова вага їх неабияк обтяжує, живіт заважає ходити, обертатися, нахилятися і робити багато рухів. Тож вони дійшли висновку, що необхідно полегшити життя вагітних японок.

У свою чергу консультантка з питань кар'єри Асака Ніхару такий експеримент назвала "спектаклем" і закликала політиків краще розробити спеціальну програму з правильного харчування для вагітних жінок.

Вас також може зацікавити:

Як це – бути вагітною? Художниця зображає очікування дитини у стилі діснеївських принцес. ФОТО

Плануєте вагітність? 6 кар'єрних кроків, які варто зробити, перш ніж це станеться

Прикмети і забобони вагітних. Чого (не)можна робити, пояснюють експерти

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні