Як виглядатиме Президентський університет: розповідає головний архітектор. ФОТО

Ольга Кириленко — 18 лютого 2022, 20:47

Майбутній Президентський університет складатиметься з двох "дуг" – протяжних будівель, в одній з яких розміститься 32-метровий адміністративний корпус у формі шару.

У "шарі", окрім самих адмінприміщень, також зведуть трирівневий планетарій та конгес-хол. На території освітнього закладу розмістять вертолітний майданчик.

Увесь університет хочуть уподібнити до парку, який буде інтегруватися у ландшафт ВДНГ.

Про це "Українській правді. Життя" розповів головний архітектор і співавтор Президентського університету Віталій Молочко.

Проект Президентського університету

"У першій черзі будівництва є основні, державні лабораторії – нано, енергетичні, аерокосмічні, біотехнологічні, дипломатія та клініка. Це основний корпус. Також там лекційні аудиторії, зони рекреації, концертна зала, конференц-зали, апарт-готель для викладачів – де спочатку теж будуть студенти, бо перший набір на 120 людей.

А коли вже добудується друга черга, буде вже великий блок апарт-готелю для студентів, тому що впродовж 5 років їхня кількість буде збільшуватися 2,5 тисяч.

Тому друга черга – це розширення університету та його розвиток. У ній також розміщений науковий технопарк – тобто приватні наукові компанії, це розширення державно-приватного партнерства на основі цього університету", – розповів Молочко.

Проект Президентського університету

Зазначимо, що компанія Молочка Capital Stone LLC отримала контракт на проектування Президентського університету без публічного конкурсу. Їхню концепцію, з-поміж кількох інших, обрало Міністерство освіти та науки.

Проект Президентського університету

За словами Молочка, це іміджевий проект для компанії, тому вони виконали його фактично безоплатно, за "символічні 20 тисяч гривень".

Проект Президентського університету

Уся територія Президентського університету охоплює 91 тисячу квадратних метрів. Вартість його будівництва оцінюють у 7,2 мільярди гривень, перших 500 мільйонів Рада виділила вже на 2022 рік.

Проект Президентського університету

Нагадаємо, для будівництва Президентського університету на столичному ВДНГ почали зносити павільйон №19, де кілька років проводили фестиваль "Кураж".

Фото надані УП Віталієм Молочком, публікуються вперше.

Вас також може зацікавити:

В Україні відкриють новий університет, де навчатимуть ІТ та інвестуватимуть у стартапи

"Бюджетник" або потрійна компенсація за навчання: яким буде Президентський університет?

Студентів потрібно навчати для їхньої першої і останньої роботи: інтерв'ю з президентом Американського університету в Києві

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні