За місяць війни російські окупанти вбили 128 українських дітей

— 24 березня 2022, 10:39

За місяць війни в Україні російські окупанти забрали життя 128 дітей, семеро з яких загинули за минулу добу.

Трагічну статистику навів Офіс генерального прокурора.

Водночас кількість поранених зросла до 172 дітей.

Найбільше постраждалих зафіксували у Київській – 64, Харківській – 43, Донецькій – 43, Чернігівській – 32, Миколаївський – 24, місті Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 і Сумській – 14 областях.

Maria.symchych/Depositphotos

У середу, 23 березня, у Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку рятувальники знайшли тіло 11-річної української гімнастки Катерини Дяченко. Будинок, де проживала маленька спортсменка, обвалився після влучання ворожого снаряду.

ВІДЕО ДНЯ

Дівчинка неодноразово перемагала на великих змаганнях.

Крім того, 11 березня під час евакуації цивільного населення в с. Перемога Броварського району Київської області російські військові обстріляли колону автомобілів. У результаті аморального вчинку окупантів загинув 13-річний хлопець.

У Бучі 13 березня ворожі військові безжально розстріляли машину з родиною, вбивши двох дітей 4 та 9 років, а також їхню матір.

Також в Україні щодня зростає число постраждалих: до Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями через обстріли доставили 9 дітей із Маріуполя та Сєвєродонецька.

За місяці війни російські окупанти пошкодили 566 закладів освіти, з яких 73 – зруйновані повністю. Зокрема, пошкоджено чи зруйновано вже понад 230 шкіл та 155 дитячих садочків.

Найчастіше руйнувань зазнають заклади освіти у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в місті Києві.

Ці дані не є остаточними, з огляду на відсутність можливості огляду місць обстрілу в місцях, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях, додали в ОГП.

Вас також може зацікавити:

Батькам радять зробити дітям інформаційні бірки: які дані вказати

У Бучі окупант розстріляв багатодітного батька на очах у сина – хлопець дивом вижив

Прикрила немовля собою: в "Охматдиті" розповіли, як матір врятувала доньку від обстрілів

Російські окупанти вбили бойового медика і матір-героїню 12-ти дітей – сім’я не може її поховати

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні