Освітній омбудсмен проти скасування ЗНО-2022 через повернення корупції

— 9 березня 2022, 14:18

Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов висловився проти скасування зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році, що ініціювало Міністерство освіти і науки.

Свою позицію Горбачов висловив, коментуючи допис на офіційній сторінці МОН про скасування ЗНО та інших вступних іспитів в умовах війни.

"Категорично проти скасування ЗНО як справедливого та перевіреного часом механізму забезпечення рівних прав доступу до вищої освіти", – наголосив освітній омбудсмен.

Замість того, щоб повністю скасовувати тестування, Горбачов пропонує адаптувати час, формат та механізм проведення вступної кампанії, основою якої є ЗНО, до умов воєнного часу.

Bob_sato_1973/Depositphotos

Він також назвав дві ключові причини, чому не можна скасовувати зовнішнє незалежне оцінювання, попри війну в Україні:

"Повне скасування ЗНО означає повернення корупції до вступної кампанії та тотальне знецінення навчальної праці відповідальних випускників".

Скриншот коментаря освітнього омбудсмена Сергія Горбачова на Facebook-сторінці МОН

Сергій Горбачов додав, що пізніше більш докладно оприлюднить свою позицію на сайті освітнього омбудсмена.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України через війну хоче скасувати державну підсумкову атестацію (ДПА), зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) 2022 року.

Вас також може зацікавити:

Що буде із ЗНО-2022? Організатори тестування розповіли про перспективи

В Україні скасували пробне ЗНО-2022

Як освітянам мають видавати зарплату під час війни? Пояснює освітній омбудсмен

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні