Світом пройшли нові Марші матерів в пам’ять про загиблих дітей. ФОТО

Михайло Загородній — 12 квітня 2022, 17:48

У великих містах Європи та Америки українські матері вкотре вшановують пам’ять дітей, загиблих від рук окупантів.

Найбільші акції українських матерів пройшли у Кракові, Братиславі, Кишиневі, Мюнхені та Атланті.

Головним атрибутом маршів є ляльки у скривавлених простирадлах, які символізують вбитих російськими окупантами дітей у Бучі, Краматорську, Маріуполі, Ірпені та інших містах України.

"Ми кричимо в різних країнах, до нас приєднуються інші жінки, які поділяють з нами наш біль. І ми ростемо, і це тішить. Тому що сила наша єдність по всьому світу.

Тому що наш крик стає сильнішим. Він вже об'єднав 14 країн і зібрав за останній місяць тисячі людей на центральних площах 23-х міст", – розповідає кураторка проєкту Ольга Канська.

У Польщі в Кракові акція українок зібрала близько 500 людей, які ходою пройшли від пам’ятника жертвам Катині до Площі Ринок, на ній вшановували і вбитих польських солдатів у Катині та жертв Смоленської катастрофи. Учасниці зробили інсталяцію у вигляді дитячої братської могили з лампадками.

Акція Маршу матерів у Кракові

У Німеччині в Мюнхені на центральній площі відбувся вже третій Марш матерів, до якого доєдналась українська співачка Оксана Стебельська та бандуристка Наталія Холоденко.

Акція на центральній площі Мюнхену

У столиці Словаччини Братиславі Марш жінок пройшов вперше і зібрав більш ніж 800 учасників, які пройшли ходою центром міста.

У Молдові в Кишиневі хода на підтримку була подвійною, там українські матері пройшли разом з учасниками акції на підтримку заблокованого росіянами Маріуполя. Учасники пройшли від посольства Росії до Театру опери та балету, де виклали свічками напис "Діти".

Акція Маршу матерів у Кишиневі

У США вчетверте акція пройшла в Атланті. Жінки вдягнулись у чорне та влаштували перфоманс зі створення братської дитячої могили, що була складена з ляльок у скривавлених простирадлах, та завершили її завершилася співом "Пливе кача" та хвилиною мовчання.

Марш матерів в Атланті

"Бачачи те, як вбивають наших дітей і як намагаються зламати Україну, у кожної жінки болить серце і їй хочеться від цього болю кричати,

На жаль, саме цей крик поєднує нас, сильних, сміливих жінок із активною громадянською позицією у всьому світі", – каже Ольга Канська.

Нагадаємо, Марші матерів тривають вже четвертий тиждень поспіль у великих містах Європи та Америки.

Вас також може зацікавити:

На Київщині поранена жінка врятувала двох дітей з обстріляної окупантами машини

Молилися Богу, щоб дожити до ранку. Як вихователька з Чернігова врятувала 30 дітей із реабілітаційного центру

У "Охматдиті" врятували дівчинку, якій потрапив у голову уламок снаряду

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні