Злочини РФ документуватиме отець, який 20 років розслідує Голокост. Як дати свідчення?

Олена Барсукова — 20 квітня 2022, 16:40

Президент і засновник організації "Яхад-Ін Унум" отець Патрік Дебуа, який 20 років розслідував злочини нацистів і терористів ІДІЛ, почав документувати воєнні злочини РФ в Україні.

Римо-католицький священник шукає свідків в Україні, які можуть розповісти про злочини російських окупантів для цього створили спеціальний сайт.

За допомогою цієї платформи очевидці злочинів РФ зможуть дати розслідувачам інтерв’ю.

"Свідчення від першої особи є найважливішим доказом для суду. Якщо ви знаєте людей, які стали очевидцями воєнних злочинів Росії у Бучі, Харкові, Маріуполі та по всій Україні (обстрілів мирних кварталів, знищення цивільної інфраструктури), поширте цю інформацію для них, аби зібрати якомога більше свідчень злочинів Росії", – наголошують у "Яхад-Ін Унум".

Патрік Дебуа

Записатись на інтерв’ю можна:

Дослідники збиратимуть свідчення масових вбивств і нищення цивільної інфраструктури у Бучі, Маріуполі, Харкові, Миколаєві та інших містах України.

Ці показання передадуть до Міжнародного кримінального суду і прокуратур європейських країн.

Відеоінтерв’ю будуть проводитись у Zoom за участі українських волонтерів українською або російською мовою, а потім їх перекладуть англійською.

Розслідувачі також будуть працювати з топографічними картами, визначати і фіксувати точні місця злочинів.

"Це важливо, оскільки свідчення, зібрані недержавними та незалежними організаціями, мають найбільшу вагу для Міжнародного суду та прокуратур європейських країн", – наголошують вони.

Нагадаємо, французька організація "Яхад-Ін Унум", заснована Патріком Дебуа, досліджує Голокост у Східній Європі з 2002 року.

За останні 20 років дослідники виявили понад 3 тисячі місць вбивств євреїв та ромів.

З 2015 року "Яхад-Ін Унум" також розслідує масові злочини у Гватемалі, Іраку та Сирії.

На основі доказів, які зібрали дослідники, у Бельгії розпочалося 8 кримінальних розслідувань проти колишніх членів ІДІЛ.

А у Німеччині завдяки доказам "Яхад-Ін Унум" представницю ІДІЛ вперше в історії засудили за злочини проти людяності, скоєні за ознаками релігії.

Детальніше про те, чому римо-католицький священник Патрік Дебуа присвятив життя дослідженню злочинів проти людства, можна дізнатися з матеріалу "Отець Патрік Дебуа: Бог не запитає тебе, що зробив Путін чи Макрон. Він запитає, що зробив ти".

Вас також може зацікавити:

Генпрокуратура збирає докази про воєнні злочини росіян. Куди надсилати фото та відео?
В Україні створили портал "Доказ", щоб фіксувати злочини окупантів. Як долучитися?
СБУ збирає докази про воєнні злочини Росії для Гааги: перелік номерів та месенджерів

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні