У "Охматдиті" врятували близнюків, які народилися на 6 місяці та захворіли на пневмонію в укритті

Михайло Загородній — 26 квітня 2022, 19:00

26 квітня з дитячої лікарні "Охматдит" у Львові виписали двох близнючок – Діанку та Софійку, у яких через тривале перебування в укритті розвинулась двобічна пневмонія.

Історію мами та немовлят розповіли на Facebook-сторінці дитячої лікарні.

Дівчатка народилась на 24 тижні вагітності у столиці та довго перебували у пологовому будинку, згодом їх перевели до київського "Охматдиту".

"Якраз почалася війна і, коли бомбили Київ, нам доводилося спускатися у підвал. Там було багато дітей – хтось пчихне, хтось кашляне, у когось температура і, якщо для звичайних дітей це нічого страшного, то для моїх недоношених дівчаток – це могло бути смертельним.

Їх стан погіршувався, Діанка почала задихатися, тому я прийняла рішення терміново потягом евакуюватися до Львова", – згадує мама Катя.

Мама та близнючки. Фото: львівський "Охматдит"

До львівського "Охматдиту" діти потрапили у важкому стані – з бронхолегеневою дисплазією та двобічною пневмонією. Здоров’я погіршилося через довгі перебування у бомбосховищах та евакуацію.

З 8 березня діти знаходились у реанімації львівського "Охматдиту", а після того, як стан стабілізувався, дівчаток перевели до педіатричного відділення.

Зараз немовлята повністю одужали.

"Вони здолали довгий і не легкий шлях від свого народження до сьогодні. Але перемогли і мріють повернутися додому", – йдеться в повідомленні лікарні.

Вас також може зацікавити:

Життя триває: з початку війни у Києві народилося 725 дітей. ФОТО

Пологи у бомбосховищі: як народжувати, якщо поруч немає лікаря

У "Охматдиті" врятували дівчинку, якій потрапив у голову уламок снаряду

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні