Всеукраїнська рада церков закликає визнати дії Росії геноцидом українського народу

Яна Осадча — 6 квітня 2022, 19:04

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій закликала всі країни світу визнати геноцид українського народу під час вторгнення Росії та засудити ідеологію "русского міру".

Про це йдеться в заяві організації у зв'язку з масовими вбивствами мирних мешканців в окупованих містах Київської області.

"Місяць тимчасової окупації російськими військами Бучі, Ірпеня, Гостомеля та навколишніх селищ призвів не лише до масштабних руйнувань прекрасних новозбудованих житлових кварталів, дитячих майданчиків, лікарень і інших соціальних закладів, але й до тотального знищення мирного населення цього регіону", – наголоушють у ВРЦіРО .

Представники організації вважають, що весь світ має усвідомити, що це не є "українська криза", не "війна росії проти України" – це війна "людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу".

Фото Дмитра Ларіна

"Культ війни та шовінізм вже десятки років прославляються в російському суспільстві, яке стало поклонятися війні, побудувало їй храм у Москві та з гаслом "Можемо повторити" виправдовує нові жертвоприношення своєму кривавому ідолу", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, на початку квітня Всеукраїнська рада церков закликала закрити небо над Україною.

Вас також може зацікавити:

Чат-бот "Відлік": українців закликають поділитись історіями з війни

Росіяни мають мовчати 10 років. Європейці – каятися

Україна може стати першою країною світу, яка отримає репарації за шкоду екології

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні