"Перетворювалася на чоловіка": львівські медики врятували жінку з 15-см пухлиною

Діана Кречетова — 27 червня 2022, 14:16

Львівські медики врятували життя жінці, яка проґавила 15-сантиметрову пухлину наднирника, знехтувавши рекомендацією лікаря зробити УЗД.

Новоутвір почав "перетворювати" 29-річну Діану із Луцька на чоловіка, розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Жінку тривалий час турбували гормональні зміни: її голос погрубшав, на обличчі почало рости волосся, а часті зміни в настрої нагадували "американські гірки". Після першого візиту до лікаря Діана знехтувала УЗД, у зв'язку з чим ситуація погіршилася.

"Лікар, до якого раніше зверталася Діана, призначив обстеження, однак вона знехтувала УЗД, а відтак – можливістю вчасно діагностувати пухлину.

Лише, коли місяць тому вона почала впадати в депресію, Діана вирішила повністю обстежитися і була приголомшена – у неї пухлина наднирника. Саме вона була причиною гормонального збою в організмі жінки", – розповідають у медоб'єднанні.

15-см пухлина, про існування якої Діана не знала, не дозволяла їй завагітніти

Саме новоутвір заважав жінці завагітніти вдруге. Єдиним виходом було видалення пухлини. Операцію, що тривала понад 4 години, Діані провели медики лікарні Святого Луки.

Читайте також: Уламок прошив живіт: у Львові лікують 15-річну харків’янку, яка потрапила під обстріл

Пухлину Діані видалили лапароскопічно

"Пухлину пацієнтці видалили лапароскопічно, тобто, через маленький розріз. Через великий розмір новоутвору – 15 см, що для пухлин наднирника рідкість – орган зберегти, на жаль, не вдалося", – кажуть медики.

Читайте також: Уламок ракети осів у легені: лікарі врятували хлопця з Лисичанська, який отримав смертельну травму

Медики лікарні Святого Луки, які врятували Діану

При цьому є і хороші новини: пухлина виявилася доброякісною. Наразі пацієнтка проходить реабілітацію. Коли гормональний стан стабілізується, лікарі зможуть дозволити Діані завагітніти.

"І вкотре нагадуємо: не нехтуйте призначеннями лікарів, а також щороку проходьте планові обстеження", – наголошують медики.

Діана разом з сім'єю. Усі фото: Перше медоб'єднання Львова

Читайте також: Нога згиналася у різні боки: львівські медики допомогли чоловіку зі Слов’янська, який 2 роки не міг ходити

Реклама:

Головне сьогодні