У Маріуполі вчителі-колаборанти розповідають дітям про "символи РФ", поки ті мерзнуть – радник мера

Діана Кречетова — 30 листопада 2022, 13:35

У Маріуполі вчителі-колаборанти проводять у школах уроки, де розповідають дітям про "символи РФ", після чого надають відеозвіти окупаційній "адміністрації".

Фрагмент відео уроку про "Разговоры о важном" оприлюднив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram.

На кадрах можна побачити повний клас дітей, які знаходяться у приміщенні у верхньому одязі та шапках.

За словами Андрющенка, побачене на цьому відео підтверджує інформацію, яка неодноразово лунала від місцевих жителів, зокрема батьків школярів. Йдеться про те, що опалювальний сезон у Маріуполі так і не розпочався. Діти змушені мерзнути на уроках, електрообігрівачі викликають перебої зі світлом, а у деяких навчальних закладах взагалі немає вікон.

"Справжній символ росії в Маріуполі. Діти в шапках, рукавичках та верхній одежі в холодній школі під напівпрацюючими теплообгрівачами примусово радіють визволенню росіянами від нормальних умов життя та щасливого дитинства.

ВІДЕО ДНЯ

Орвелл (Джордж Орвелл англійський письменник, автор відомої антиутопії "1984") плаче над своєю безталанністю у порівнянні з російськими окупантами. Маріуполь. 2022 рік. Назад в печерну неорадянську російську імперію", – так підписав фрагмент із відео Андрющенко.

Він також додав, що нині відсутність опалення стала проблемою всього Маріуполя. Загарбницька "влада" влаштувала у тимчасово окупованому місті справжній "холодомор" і не в стані виправити ситуацію, до якої призвели дії РФ. Електрообігрівачів, які окупанти завозять у Маріуполь, критично не вистачає – люди у живих чергах влаштовують бійки і скандали за них, стверджує Андрющенко.

"Знову видавали обігрівачі в Центральному районі. Знов в черги, скандали та битви. Людей виштовхали за межу цивілізації та, на жаль, у поведінці вони теж починають боротись за життя. На жаль, не з окупантами, а між собою", – говорить він.

Водночас на фото можна побачити напис SOS на плівці замість вікна.

Фото: Петро Андрющенко/Telegram

"Замість вікон у мешканців звичайна плівка. І це тоді, коли на вулиці температура вже -2 градуси. Люди не мають опалення та замерзають. Колабораційна влада нічого не робить.

Окупанти продовжують геноцид мирного населення Маріуполя. Спочатку вони цілеспрямовано розстріляли тисячі будинків, а тепер влаштовують справжній холодомор. Маріупольці на власному досвіді відчувають усі переваги "руського миру", – наголошує радник мера Маріуполя.

Температура вдома у місцевих мешканців Маріуполя. Фото: Петро Андрющенко/Telegram

Читайте також: Для школярів окупованого Маріуполя проведуть урок, де "навчатимуть любити РФ" – радник мера

Фото: Петро Андрющенко/Telegram

Нагадаємо, росіяни почали видаляти зруйновані будинки на картах Маріуполя.

Читайте також: У Маріуполі окупанти залякують батьків і змушують віддавати дітей до місцевих шкіл – радник мера

Реклама:

Головне сьогодні