Евакуація у темряві: як поліцейські за допомогою тепловізора рятують поранених на Донеччині. ВІДЕО

Діана Кречетова — 3 грудня 2022, 10:58

Поліцейський екіпаж, який прозвали "білими янголами", щодня розшукують та евакуюють у темряві поранених людей з найнебезпечніших населених пунктів Донеччини.

Вони це роблять за допомогою приладу нічного бачення, щоб залишатися непомітними для ворога, розповідають у Національній поліції України.

Водночас під час пошуку людей у темних домівках "білі янголи" використовують тепловізор. Так було у населених пунктах Мар'їнської громади, які російські окупанти обстрілюють кожного дня.

Одного разу екіпаж поліції приїхав на допомогу літньому чоловіку, якого росіяни поранили на його ж подвір’ї. Приїхавши додому до постраждалого, правоохоронці надали йому домедичну допомогу та евакуювали до лікарні.

Читайте також: Мінреінтеграції запустило чат-бот для депортованих українців, які хочуть повернутися додому

Поліцейський екіпаж "Білий янгол" не залишає у біді й хворих громадян, які проживають у містах і селах поблизу лінії фронту. Туди працівники швидкої допомоги не доїжджають через постійні обстріли, а люди там потребують допомоги чи не найбільше.

Наприклад, нещодавно "білі янголи" доставили до лікарні маломобільного чоловіка похилого та жінку з кровотечею. Стан хворої виявився критичним через велику втрату крові.

"Не втрачаючи часу, співробітники поліції доставили її до медзакладу, де лікарі надали необхідну допомогу", – розповідають у Нацполіції.

Водночас правоохоронці додають: попри те, що "білі янголи" працюють у найгарячіших точках і рятують життя, громадянам слід евакуюватися із зони активних бойових дій, адже це єдиний спосіб зберегти життя.

Нагадаємо, в Україні посилили відповідальність вихователів за відмову евакуювати прийомних дітей із зон активних бойових дій, зокрема з Донеччини.

Читайте також: "Всіх не вивезеш". Розповідь волонтерки про евакуацію з Донецької області

Реклама:

Головне сьогодні