У Києві загинула коза Зіта, яка часто гуляла містом: зоозахисники кажуть, що її зарізали, поліція заперечує

Ірина Батюк — 17 листопада 2023, 16:37

Громадська організація із захисту прав тварин URSA повідомила, що в Києві невідомі зарізали домашню козу, яка часто гуляла у центрі міста. Утім, правоохоронці називають іншу причину смерті тварини.

Зоозахисники зазначають, що вночі 13 листопада хтось пробрався на територію, де проживали кози, аби жорстоко їх вбити.

Там стверджують, що поліція, яка прибула на місце злочину, зібрала не всі докази (порушення протоколу збирання доказів).

"І, схоже, злочинця розшукувати не планує", – припускають у ГО.

У коментарі для "УП. Життя" начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Києві, капітан поліції Юлія Гірдвіліс зазначила, що "подію зареєстровано", однак встановлено, що коза загинула не від рук людини.

"13 листопада до поліції надійшов виклик, що на Малій Житомирській виявлено тіло тварини без ознак життя. Правоохоронці, які виїхали на місце події, викликали ветеринара. Після огляду тіла він повідомив, що смерть кози наступила унаслідок укусів іншої тварини, найімовірніше – собаки", – повідомили в поліції Києва.

Правоохоронці кажуть, що місцеві мешканці чули гавкіт собаки та шум з території, де перебувала коза. Доступ інших тварин туди також був.

У столичній поліції також стверджують, що, за їхньою інформацією, друга коза не постраждала. У URSA кажуть, що друга коза вижила, але потребує ветеринарної допомоги.

Що відомо про кіз, які гуляли центром Києва?

Кози пана Валерія біля будівлі МЗС
Фото зі сторінки Василя Горбаля у Facebook

Кіз, які разом зі своїм власником частенько гуляли в центрі Києва, знає багато мешканців столиці. Упродовж кількох років їх можна було зустріти біля Золотих воріт, фунікулеру, Пейзажної алеї й парку Володимирська гірка.

"Вони залюбки контактували з усіма охочими, а ті фотографувалися і годували їх смаколиками, спеціально заготовленими господарем. Дві найніжніші дівчини не просто не заважали, а несли радість і викликали усмішки на вулицях Києва. А молоко, яке вони давали, Валерій віддавав безкоштовно дітям", – повідомляють у ГО URSA.

Для своїх господарів кози є членами родини, тож тепер вони перебувають у шоковому стані, кажуть зоозахисники.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що через ракетну атаку на Київщину 11 листопада постраждала тигриця з Центру порятунку диких тварин. Наразі її стан покращується.

Читайте також: У Києві чоловік бив і душив йоркширського тер'єра: поліція відкрила провадження

Реклама:

Головне сьогодні