В Антарктиді вперше приземлився пасажирський Boeing 787

Вікторія Андрєєва — 19 листопада 2023, 11:04

ВИПРАВЛЕНО 19.11.2023 о 18:30

На льодовому континенті – в Антарктиді – вперше приземлився пасажирський літак Boeing 787.

Про це повідомляє Sky News.

На борту було 45 пасажирів – дослідників Норвезького полярного інституту. В Антарктиду також доставили 12 тонн наукового обладнання.

Літак сів на аеродромі Troll. Це фактично смуга з блакитного льоду завдовжки 3 км. Імпровізований аеродром "працює" лише від жовтня до березня.

Фото: brostock01/Depositphotos

"Найважливіше – це екологічні вигоди, яких ми можемо досягти, використовуючи для Troll великі та сучасні літаки цього типу", – сказала директорка інституту Камілла Брекке.

Щороку в Антарктиду прилітають до 10 літаків різного розміру, але можливість літати набагато більшими повітряними суднами допоможе зменшити кількість необхідних рейсів.

Рейс організувала компанія Norse Atlantic Airways. Представники цієї авіакомпанії заявили, що це історичний момент для них.

"Перший літак B787 Dreamliner, який приземлився в Антарктиді! Ми маємо неймовірну честь бути частиною цього шматка історії, знаменуючи особливу віху для Norse", – додали в авіакомпанії.

Нагадаємо, нещодавно полярники зі станції "Академік Вернадський" показали перші яйця пінгвінів у новому році та як морські леопарди "ніжаться" на кризі.

Читайте також: Українські полярники показали допитливих помічників, які заглядають їм у вікна. ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні