На Волині жінка замордувала пса: зооволонтери подали скаргу на бездіяльність поліції

Анастасія Поя — 4 листопада 2023, 14:50

На Волині у Ковелі правоохоронці провели профілактичну бесіду з власницею собаки, яка протягом трьох днів мордувала тварину.

Коли правоохоронців викликали вдруге, вони врятували тварину, однак наступного дня пес помер у ветклініці.

Громадська організація UAnimals подала скаргу в прокуратуру на бездіяльність поліції, повідомляють на сторінці ГО.

Як кажуть зооволонтери, правоохоронці бачили підвішену за задні лапи вівчарку, коли та ще була у свідомості, однак не врятували тварину.

Фото: Kovel Animals/Facebook

"Вони поспілкувалися з власницею тварини, однак жінка проігнорувала "бесіду" й сама не звільнила собаку. Самі ж поліціянти не намагалися відв'язати й врятувати тварину", – кажуть зоозахисники.

Коли викликали ще один патруль, правоохоронці звільнили вівчарку, а на власницю тварини відкрили кримінальне провадження.

Читайте також: "Проломлений череп, вибиті зуби та відірваний хвіст": як волонтерка Анастасія Тиха з Ірпеня рятує травмованих тварин

У коментарі "УП. Життя" пресслужба патрульної поліції Волинської області повідомляла, що під час першого виклику правоохоронці провели роз’яснювальну бесіду з власницею вівчарки.

"Поліцейські через вікно поспілкувалися з господаркою пса, яка була зачинена у своїй у квартирі на першому поверсі будинку. Жінка розповіла, що зранку цей собака покусав її та її чоловіка. На момент приїзду патрульних останній поїхав у медичний заклад для отримання допомоги.

За словами господарки, коли тварина накинулася на них, була дуже агресивна, тому вона прийняла рішення зв’язати її, щоб надалі, коли чоловік повернеться додому відвезти до ветеринара та умертвити медичним шляхом", – пояснюють у поліції.

Вони зауважують, що патрульні роз’яснили заявниці ситуацію. Також повідомили їй – якщо ситуація із собакою не зміниться, вона може повторно повідомити про це на лінію 102.

За словами правоохоронців, сусідка зауважила, що це був перший випадок жорстокого поводження з твариною у цій сім’ї.

Під час наступного виклику, 31 жовтня, патрульні побачили таку ж картину – пес був зв’язаний. Вони викликали слідчо-оперативну групу, адже побачили ознаки кримінального правопорушення.

Водночас у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Волинській області "УП. Життя" зазначили, що наразі жінці висунули звинувачення за статтею про жорстоке поводження з тваринами (299 ККУ).

Їй загрожує обмеженням волі строком від 1 до 3 років або позбавлення волі строком від 2 до 3 років.

Раніше ми повідомляли, що на Рівненщині суд покарав школярку, яка жорстоко вбила кота.

Читайте також: Прив’язав до дерева і кидав жабу в спіднє: на Хмельниччині судили підлітка за знущання з дитини

Реклама:

Головне сьогодні