Поліція Києва відкрила справу за фактом знищення дуба, посадженого у пам'ять про загиблого Романа Ратушного

Ірина Бура — 16 грудня 2023, 12:33

У Києві поліція відкрила справу за фактом незаконного зрізання невідомими 12-річного дуба, який містяни висадили 13 грудня, аби вшанувати пам'ять відомого столичного активіста і розвідника Романа Ратушного, що загинув у червні минулого року на Харківщині.

Як розповіли у коментарі "УП. Життя" у поліції, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану).

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років тюрми, зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника відділу комунікації ГУНП в місті Києві Дмитро Грищенко.

Слідство триває, додав він. Більше додаткової інформації правоохоронці зможуть повідомити згодом.

Фото: "Київзеленбуд"

Нагадаємо, дерево простояло фактично два дні. На його місці зловмисники залишили лише невелику нижню частину стовбура.

Дерево простояло лише два дні. Фото: "Київзеленбуд"

Роман Ратушний – відомий київський активіст і розвідник, який загинув у бою під Ізюмом, що на Харківщині, 9 червня. Йому було 24 роки. Роман з перших днів повномасштабної війни долучився спершу до лав територіальної оборони Києва, а потім воював як розвідник у складі 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр".

До повномасштабного вторгнення Роман, який очолював громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр", разом з однодумцями боровся проти будівництва багатоповерхівок у парковій зоні Києва.

Після загибелі у столиці на його честь перейменували вулицю Волгоградську, що біля Протасового Яру.

Читайте також: Пам'яті Романа Ратушного: у КНУ Шевченка заснували стипендію для громадських активістів



Реклама:

Головне сьогодні