Окупанти викрали із зоопарків на ТОТ рідкісних бенгальських тигрів

Вікторія Андрєєва — 19 грудня 2023, 17:30

Росіяни незаконно викрали з тимчасово окупованих територій Запорізької та Донецької областей ще 26 тварин. Їх вивезли до сафарі-парку "Тайган" в окупованому Криму.

Тварин вивезли нібито через "фінансові проблеми місцевих зоопарків і регулярні обстріли територій". Про це пише російське державне агентство ТАРС.

"На жаль, сьогодні на "нових територіях" ситуація з утриманням тварин та приватними зоопарками залишається складною. Вони повністю залежать від відвідуваності і спокійного часу, якого зараз немає що в Запорізькій області, що в Донецьку", – заявив пропагандистам директор парку "Тайган" Олег Зубков.

Серед викрадених тварин є п'ятеро рідкісних білих бенгальських тигрів.

Фото: VadimVasenin/Depositphotos

"З кормами теж великі проблеми. По 275 рублів (приблизно 112 гривень – ред.) доводиться купувати яловичину. Її катастрофічно не вистачає і годувати звірів, які з'їдають десятки кілограмів м'яса, дуже накладно. Цих п'ятьох тигрів ми забрали в парк на постійне утримання", – сказав Зубков.

Окупанти також вивезли на окупований півострів двох альпак, дев'ятьох патагонських мар, трьох капібар та двох черепах.

Нагадаємо, нещодавно росіяни вивезли з окупованого біосферного заповідника "Асканія-Нова" на територію Росії рідкісних червонокнижних тварин.

Минулого року загарбники вкрали з Херсонщини нутрій, папуг та крокодила. Їх також вивезли в окупований Крим.

Під час відступу російські солдати також вкрали єнота, якого потім навіть "зарахували" до університету в окупованому Мелітополі.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр домашніх тварин: навіщо він потрібен

Реклама:

Головне сьогодні