11-класниця з Чернівецької області встановила рекорд України зі знання англійської мови. ФОТО

Ірина Бура — 21 грудня 2023, 18:47

16-річна Діана Бурдейна з Чернівецької області стала рекордсменкою України в номінації "Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic".

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Діана – учениця 11-Б класу опорного закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) І-ІІІ ступеню в місті Заставна Чернівецької області.

"Їй всього 16 років, а такого рівня знань англійської мови зазвичай здобувають 20-22-річні випускники вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту. Адже це академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою" – зазначають у Національному реєстрі рекордів.

ФОТО: Національний реєстр рекордів України

Ці знання дають змогу розпізнавати прихований сенс мови, вживати специфічну лексику, термінологію, робити синхронні професійні переклади, а також ефективно використовувати англійську мову в академічних колах і впевнено комунікувати в науковому середовищі, додають у Нацреєстрі.

Як розповіла Діана у коментарі "УП. Життя", іноземними мовами вона почала цікавитися ще з дитинства. В школі почала вивчати англійську більш посилено.

"У мене в школі хороші вчителі іноземних мов. До речі, крім англійської я посилено вивчала ще й німецьку. Десь 4 роки тому я додатково почала займатися англійською з репетиторкою, і вважаю, що саме вона допомогла мені вийти на такий рівень, який маю зараз. Близько року тому я склала іспит на знання мови, який проходив у Польщі. Але те, що я потрапила на рекорд, для мене стало справжньою несподіванкою", – розповідає дівчина.

Оголосити результати рекорду України представники Нацреєстру планували в рідній школі Діани на уроці англійської мови. Проте саме в цей час прозвучала повітряна тривога.

"Як я дізналася згодом, Сертифікат про рекорд мені мали принести на урок англійської в школи, але повітряна тривога все перебила. Тому мені вручили його пізніше, але теж на уроці англійської", – продовжує школярка.

Разом із Сертифікатом про рекорд Діані вручили грант на безоплатне навчання у приватному університеті на будь-якому факультеті на її вибір. Діана зізналася, що думає обирати між двома факультетами.

"Думаю вступати на юридичний факультет або на міжнародні відносини. Поки вагаюся. Але насправді мені дуже приємно, що я ще навчаюся в школі і мене вже покликали навчатися в такий престижний виш", – відповідає.

Діана додає, що надалі не планує зупинятися на досягнутому, і вірить, що в подальшому зможе використати свій потенціал на користь рідної країни.

"Я не знаю, як складеться життя далі, але я дуже хотіла б допомогти Україні", – завершує дівчина.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 77-річна львів’янка Христина Гоянюк стала рекордсменкою України з найбільшої кількості написаних щорічних радіодиктантів національної єдності.

А в Києві зареєстрували національний рекорд в номінації "Наймолодший українець, який отримав найбільшу кількість дипломів про вищу освіту в Україні". Рекордсменом став 24-річний Євгеній Нотевський

Читайте також: Киянка пробігла рекордну дистанцію з дитиною у візочку в пам’ять про загиблого брата

Реклама:

Головне сьогодні