Пунш, маслопиво та солодкі макарони: 6 рецептів з новорічних фільмів

Анастасія Коропецька — 26 грудня 2023, 12:00

Різдвяна атмосфера асоціюється не лише з подарунками, а й смачними та запашними стравами.

У іноземних фільмах про різдвяні свята часто готують пунші, запечену качку чи індичку, пудинги та імбирне печиво.

"УП.Життя" зібрали рецепти страв та напоїв з популярних новорічних фільмів, які можна додати до свого новорічного меню.

Спагеті з фільму "Ельф"

Скриншот з фільму "Ельф"

У фільмі "Ельф" головний герой Бадді смакує спагеті з цукерками, тістечками та великою кількістю кленового сиропу.

Для різноманіття, ви теж можете спробувати спагеті з такими інгредієнтами. Пропонуємо вам схожий рецепт.

РЕКЛАМА:

Інгредієнти:

  • 360 г спагеті;
  • 1 паличка ванілі;
  • 4 столові ложки (1/2 пачки) вершкового масла;
  • 1/4 ст. жирних вершків;
  • 1/4 ст. шоколадного сиропу;
  • 1/4 ст. кленового сиропу;
  • 2 ст. л. солодкої посипки;
  • Мінізефір, для посипання;
  • Шоколадні цукерки в глазурі;
  • Попкорн.

Приготування:

Підсолену воду та довести до кипіння у середній каструлі. Додати у воду трохи ванілі та всипати макарони.

У великій сковороді нагріти вершкове масло і жирні вершки на середньому вогні, поки масло повністю не розтопиться.

Шоколадний сироп, кленовий сироп, трохи солі та води змішати та поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити на повільному вогні до легкого загустіння, приблизно 5 хвилин.

Пересипте макарони в сковорідку, щоб покрити їх солодким соусом, і додайте трохи води, якщо вони здаються сухими (на дні сковорідки повинна бути тонка плівка соусу).

Наприкінці додайте трохи посипки. Розподіляйте макарони щипцями, їх має вистачити на 4 порції.

Згодом кожну порцію потрібно ще полити шоколадом і кленовим сиропом, а також додати посипку, мінізефір, шоколадні цукерки в глазурі та цукрову кукурудзу.

Яєчний пунш з фільму "Різдвяні канікули"

Скриншот з фільму "Різдвяні канікули"

Святковий стіл з "Різдвяних канікул" не залишить байдужим жодного глядача. Крім смачної запеченої індички, у фільмі частуються яєчним пуншем. Спробуйте приготувати його до свого новорічного столу.

Інгредієнти:

  • 4 ст. вершків;
  • 6 великих яєць;
  • 1/2 ст. цукру;
  • 3 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • 4 ст жирних вершків для збивання;
  • 6-8 ст лимонно-лаймової содової;
  • 50 г ванільного морозива;
  • 1/2 склянки подрібнених вишень.

Приготування:

У каструлі змішати 2 склянки вершків, яйця та цукор.

Варити і помішувати на середньому вогні, поки суміш не досягне 160° або не стане достатньо густою, приблизно 9 хвилин.

Зняти з вогню, додати ваніль, мускатний горіх за бажанням і решту вершків. Накрити кришкою і поставити в холодильник принаймні на 3 години.

Перелити в чашу для пуншу. Додати збиті вершки та лимонно-лаймову содову. Зверху викласти кульки морозива та посипати вишнями.

Шоколадне печиво з фільму "Реальне кохання"

Скриншот з фільму "Реальне кохання"

Шоколадне печиво любить один із героїв фільму "Реальне кохання" – премʼєр-міністр. Печиво часто приносила головному герою секретарка. Пропонуємо приготувати шоколадне печиво з мигдалем, яке додасть вашому святу запашної шоколадної атмосфери.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • ½ ч. л. розпушувача для тіста;
  • 200 г борошна;
  • 3 ст. л. темного какао-порошку;
  • 30-50 г мигдалю;
  • 100 г вершкового масла;
  • дрібка солі.

Приготування:

Для початку варто розігріти духовку до 190°.

Вершкове масло потрібно розігріти до кімнатної температури, додати до нього цукор, сіль, розпушувач для тіста та ванільний цукор.

Віничком розтерти суміш, поки масло повністю не змішається з цукром. Вбити туди 2 яйця, і змішати до однорідної маси.

Суміш має нагадувати рідкий однорідний крем.

В іншому посуді треба змішати борошно і порошок какао. Додати до попередньої однорідної маси, помішуючи.

Мигдальний горіх подрібнити та додати до миски з тістом, добре перемішати, щоб горіхи рівномірно розподілилися по ньому. Якщо тісто видається трохи рідким, треба поставити його в холодильник на 30 хвилин. Так буде легше ліпити печиво і воно вийде дуже ніжним.

Сформуйте з тіста печиво круглої форми. Розмір може бути будь-яким, але намагайтеся, щоб воно на одному деко було приблизно однакової форми. Бо невелике печиво спечеться швидше, ніж велике. Випікати варто близько 10-15 хвилин.

Гарячий шоколад з фільму "Ельф"

Скриншот з фільму "Ельф"

Гарячий шоколад – напій, в якому втілений святковий затишний дух різдвяних свят. Він згадується у багатьох різдвяних фільмах та серіалах, зокрема "Ельф" та "Полярний експрес".

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 ст. молока;
  • 35 г кондитерської цукрової пудри;
  • 30 г несолодкого какао-порошку, натурального виробництва;
  • 40 г подрібненого гірко-солодкого шоколаду (бажано 62-72 відсотки какао);
  • 40 г подрібненого молочного шоколаду;
  • 1 ч. л. ванільної пасти;
  • Дрібка дрібної морської солі;
  • Мінізефір;

Приготування:

Для початку потрібно змішати цукор, какао-порошок, обидва шоколади, ванільну пасту (якщо використовуєте) і сіль.

Перебити до стану грубого порошку та перекласти у герметичну банку.

У невелику каструлю вилити 4 стакани молока, довести до кипіння і додати суміш цукру, какао і шоколаду. Збити до однорідної консистенції. Подавати зі збитими вершками або зефіром.

Макарони з сиром з фільму "Сам удома"

Скриншот з фільму "Сам удома"

Головний герой фільму Кевін, який залишився сам удома на Різдво, готував макарони з сиром та загадував бажання, аби родина повернулася додому. Пропонуємо схожий рецепт різдвяної страви, за версією Кевіна, але трохи складніший у приготуванні.

Інгредієнти:

  • 450 г макаронів;
  • 2 ст. незбираного молока;
  • 2 великі яйця;
  • 4 ст. подрібненого гострого сиру чеддер;
  • ½ склянки вершкового масла;
  • 2 склянки подрібненого сиру Колбі Джек.

Приготування:

Воду залити у середню каструлю, трохи посолити та довести до кипіння. Варити макарони потрібно в киплячій воді приблизно 8 хвилин.

У великій мисці збити молоко та яйця. Додати відварені макарони, 2 склянки гострого сиру Чеддер, розтоплене вершкове масло, сіль та перець і перемішати.

Викласти половину макаронної суміші у форму для запікання. Зверху посипати половиною сиру Колбі Джек. Зверху рівномірним шаром розподілити решту макаронної суміші. Накрити алюмінієвою фольгою, поставити у духовку і випікати 30 хвилин.

Вийняти з духовки. Зняти фольгу, зверху на макарони викласти решту сиру Чеддер та сиру Колбі Джек. Запікати поки сир не підрум'яниться, 3-5 хвилин.

Вийняти готову страву з духовки і дати охолонути, поки макарони з сиром повністю не схопляться, 10-15 хвилин.

Маслопиво з фільму "Гаррі Поттер"

Скриншот з фільму про Гаррі Поттера

Улюблений напій чарівників з Гогвардсу можна приготувати вдома. Пропонуємо легкий рецепт чарівного маслопива з Гаррі Поттера.

Інгредієнти:

  • 1 ст. світлого або темного коричневого цукру;
  • 2 ст. л. води;
  • 6 ст. л. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. оцту;
  • 1 ст. жирних вершків;
  • 0,5 ч. л. ромового екстракту;
  • пляшка крем-соди.

Приготування:

У невеликій каструлі на середньому вогні змішати коричневий цукор і воду. Довести до повільного кипіння і варити, часто помішуючи, до світло-коричневого кольору.

Додати вершкове масло, сіль, оцет і 1/4 жирних вершків. Відставити в сторону, щоб охололо до кімнатної температури.

Коли суміш охолоне, додати ромовий екстракт.

У середній мисці змішати 2 столові ложки суміші коричневого цукру та решту 1/2 склянки жирних вершків. Збивати електричним міксером до загустіння, але не до повної збитості, приблизно 2-3 хвилини.

Подавати: розділити суміш коричневого цукру між 4 високими склянками (приблизно по 1/4 склянки на кожну склянку). Додати в кожну склянку по 1/4 склянки крем-соди і перемішати. Наповнити кожну склянку майже до верху додатковою крем-содою, а потім ложкою розлити збитий топінг по келихах.

Читайте також:

Як добре ви знаєте стародавні українські колядки? ТЕСТ

Різдвяні напої з прянощами: 8 цікавих рецептів
Реклама:

Головне сьогодні