Пунш, маслопиво та солодкі макарони: 6 рецептів з новорічних фільмів
Різдвяна атмосфера асоціюється не лише з подарунками, а й смачними та запашними стравами.
У іноземних фільмах про різдвяні свята часто готують пунші, запечену качку чи індичку, пудинги та імбирне печиво.
"УП.Життя" зібрали рецепти страв та напоїв з популярних новорічних фільмів, які можна додати до свого новорічного меню.
Спагеті з фільму "Ельф"
Скриншот з фільму "Ельф" |
У фільмі "Ельф" головний герой Бадді смакує спагеті з цукерками, тістечками та великою кількістю кленового сиропу.
Для різноманіття, ви теж можете спробувати спагеті з такими інгредієнтами. Пропонуємо вам схожий рецепт.
Інгредієнти:
- 360 г спагеті;
- 1 паличка ванілі;
- 4 столові ложки (1/2 пачки) вершкового масла;
- 1/4 ст. жирних вершків;
- 1/4 ст. шоколадного сиропу;
- 1/4 ст. кленового сиропу;
- 2 ст. л. солодкої посипки;
- Мінізефір, для посипання;
- Шоколадні цукерки в глазурі;
- Попкорн.
Підсолену воду та довести до кипіння у середній каструлі. Додати у воду трохи ванілі та всипати макарони.
У великій сковороді нагріти вершкове масло і жирні вершки на середньому вогні, поки масло повністю не розтопиться.
Шоколадний сироп, кленовий сироп, трохи солі та води змішати та поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити на повільному вогні до легкого загустіння, приблизно 5 хвилин.
Пересипте макарони в сковорідку, щоб покрити їх солодким соусом, і додайте трохи води, якщо вони здаються сухими (на дні сковорідки повинна бути тонка плівка соусу).
Наприкінці додайте трохи посипки. Розподіляйте макарони щипцями, їх має вистачити на 4 порції.
Згодом кожну порцію потрібно ще полити шоколадом і кленовим сиропом, а також додати посипку, мінізефір, шоколадні цукерки в глазурі та цукрову кукурудзу.
Яєчний пунш з фільму "Різдвяні канікули"
Скриншот з фільму "Різдвяні канікули" |
Святковий стіл з "Різдвяних канікул" не залишить байдужим жодного глядача. Крім смачної запеченої індички, у фільмі частуються яєчним пуншем. Спробуйте приготувати його до свого новорічного столу.
Інгредієнти:
- 4 ст. вершків;
- 6 великих яєць;
- 1/2 ст. цукру;
- 3 ч. л. ванільного екстракту;
- 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 4 ст жирних вершків для збивання;
- 6-8 ст лимонно-лаймової содової;
- 50 г ванільного морозива;
- 1/2 склянки подрібнених вишень.
У каструлі змішати 2 склянки вершків, яйця та цукор.
Варити і помішувати на середньому вогні, поки суміш не досягне 160° або не стане достатньо густою, приблизно 9 хвилин.
Зняти з вогню, додати ваніль, мускатний горіх за бажанням і решту вершків. Накрити кришкою і поставити в холодильник принаймні на 3 години.
Перелити в чашу для пуншу. Додати збиті вершки та лимонно-лаймову содову. Зверху викласти кульки морозива та посипати вишнями.
Шоколадне печиво з фільму "Реальне кохання"
Скриншот з фільму "Реальне кохання" |
Шоколадне печиво любить один із героїв фільму "Реальне кохання" – премʼєр-міністр. Печиво часто приносила головному герою секретарка. Пропонуємо приготувати шоколадне печиво з мигдалем, яке додасть вашому святу запашної шоколадної атмосфери.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- ½ ч. л. розпушувача для тіста;
- 200 г борошна;
- 3 ст. л. темного какао-порошку;
- 30-50 г мигдалю;
- 100 г вершкового масла;
- дрібка солі.
Для початку варто розігріти духовку до 190°.
Вершкове масло потрібно розігріти до кімнатної температури, додати до нього цукор, сіль, розпушувач для тіста та ванільний цукор.
Віничком розтерти суміш, поки масло повністю не змішається з цукром. Вбити туди 2 яйця, і змішати до однорідної маси.
Суміш має нагадувати рідкий однорідний крем.
В іншому посуді треба змішати борошно і порошок какао. Додати до попередньої однорідної маси, помішуючи.
Мигдальний горіх подрібнити та додати до миски з тістом, добре перемішати, щоб горіхи рівномірно розподілилися по ньому. Якщо тісто видається трохи рідким, треба поставити його в холодильник на 30 хвилин. Так буде легше ліпити печиво і воно вийде дуже ніжним.
Сформуйте з тіста печиво круглої форми. Розмір може бути будь-яким, але намагайтеся, щоб воно на одному деко було приблизно однакової форми. Бо невелике печиво спечеться швидше, ніж велике. Випікати варто близько 10-15 хвилин.
Гарячий шоколад з фільму "Ельф"
Скриншот з фільму "Ельф" |
Гарячий шоколад – напій, в якому втілений святковий затишний дух різдвяних свят. Він згадується у багатьох різдвяних фільмах та серіалах, зокрема "Ельф" та "Полярний експрес".
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 ст. молока;
- 35 г кондитерської цукрової пудри;
- 30 г несолодкого какао-порошку, натурального виробництва;
- 40 г подрібненого гірко-солодкого шоколаду (бажано 62-72 відсотки какао);
- 40 г подрібненого молочного шоколаду;
- 1 ч. л. ванільної пасти;
- Дрібка дрібної морської солі;
- Мінізефір;
Для початку потрібно змішати цукор, какао-порошок, обидва шоколади, ванільну пасту (якщо використовуєте) і сіль.
Перебити до стану грубого порошку та перекласти у герметичну банку.
У невелику каструлю вилити 4 стакани молока, довести до кипіння і додати суміш цукру, какао і шоколаду. Збити до однорідної консистенції. Подавати зі збитими вершками або зефіром.
Макарони з сиром з фільму "Сам удома"
Скриншот з фільму "Сам удома" |
Головний герой фільму Кевін, який залишився сам удома на Різдво, готував макарони з сиром та загадував бажання, аби родина повернулася додому. Пропонуємо схожий рецепт різдвяної страви, за версією Кевіна, але трохи складніший у приготуванні.
Інгредієнти:
- 450 г макаронів;
- 2 ст. незбираного молока;
- 2 великі яйця;
- 4 ст. подрібненого гострого сиру чеддер;
- ½ склянки вершкового масла;
- 2 склянки подрібненого сиру Колбі Джек.
Воду залити у середню каструлю, трохи посолити та довести до кипіння. Варити макарони потрібно в киплячій воді приблизно 8 хвилин.
У великій мисці збити молоко та яйця. Додати відварені макарони, 2 склянки гострого сиру Чеддер, розтоплене вершкове масло, сіль та перець і перемішати.
Викласти половину макаронної суміші у форму для запікання. Зверху посипати половиною сиру Колбі Джек. Зверху рівномірним шаром розподілити решту макаронної суміші. Накрити алюмінієвою фольгою, поставити у духовку і випікати 30 хвилин.
Вийняти з духовки. Зняти фольгу, зверху на макарони викласти решту сиру Чеддер та сиру Колбі Джек. Запікати поки сир не підрум'яниться, 3-5 хвилин.
Вийняти готову страву з духовки і дати охолонути, поки макарони з сиром повністю не схопляться, 10-15 хвилин.
Маслопиво з фільму "Гаррі Поттер"
Скриншот з фільму про Гаррі Поттера |
Улюблений напій чарівників з Гогвардсу можна приготувати вдома. Пропонуємо легкий рецепт чарівного маслопива з Гаррі Поттера.
Інгредієнти:
- 1 ст. світлого або темного коричневого цукру;
- 2 ст. л. води;
- 6 ст. л. вершкового масла;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. оцту;
- 1 ст. жирних вершків;
- 0,5 ч. л. ромового екстракту;
- пляшка крем-соди.
У невеликій каструлі на середньому вогні змішати коричневий цукор і воду. Довести до повільного кипіння і варити, часто помішуючи, до світло-коричневого кольору.
Додати вершкове масло, сіль, оцет і 1/4 жирних вершків. Відставити в сторону, щоб охололо до кімнатної температури.
Коли суміш охолоне, додати ромовий екстракт.
У середній мисці змішати 2 столові ложки суміші коричневого цукру та решту 1/2 склянки жирних вершків. Збивати електричним міксером до загустіння, але не до повної збитості, приблизно 2-3 хвилини.
Подавати: розділити суміш коричневого цукру між 4 високими склянками (приблизно по 1/4 склянки на кожну склянку). Додати в кожну склянку по 1/4 склянки крем-соди і перемішати. Наповнити кожну склянку майже до верху додатковою крем-содою, а потім ложкою розлити збитий топінг по келихах.
Читайте також:
Як добре ви знаєте стародавні українські колядки? ТЕСТ
Різдвяні напої з прянощами: 8 цікавих рецептів